3 Mart 2008 Pazartesi

Yeşil Kartlar Mercek Altında

Bizim Hendek
Yapılan denetimler sonucu ilçede Yeşil kartlı sayısı % 50 azaldı. Hendek Kaymakamlığı yazı işleri müdürü Taylan Şanlı, ilçede bulunan mahalle ve köy muhtarlarına adrese dayalı nüfus sistemi ve yeşilkart konusunda hem bilgilendirdi hem uyarıda bulundu.

Yanlış beyan vermek te bunu onaylamakta suçtur
Yazı işleri müdürü Şanlı, "Ülke genelinde uygulamaya konulan kimlik paylaşım sistemi uygulaması nedeniyle yıl boyunca en fazla kaldığı yer ikametgahıdır. Dolayısıyla vatandaşlar ikametgahlarını ve hak ediyorsa yeşilkartlarını bulundukları yeşilkart bürolarından alacaklardır. Bu şartlara sahip vatandaşlara muhtarların ikametgah vermeleri hukuken yasaktır ve gerek kabahatler kanunu gerekse T.C.K. ya göre bir suçtur. Yalan beyanda bulunan vatandaşlarımız cezai müeyyideye uğrayacakları gibi bu evrakın altına imza atan muhtarlar hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır." dedi.

Sakarya'nın en çok Yeşilkartlı ilçesi
Hendek İlçe yazı işleri müdürü Taylan Şanlı, "Sakarya'nın ilçelerinde en çok yeşilkartlı vatandaş ilçemizdedir." diyerek, Yeşilkart ve Sosyal yardımlaşma kayıtları örtüşmemektedir. Son yaptığımız araştırmalar neticesinde ilçemiz genelinde kaymakamlığımızca yapılan denetimler neticesinde ilçemizdeki yeşilkartlı sayısında %50 azalma olmuştur" diyerek resmi sonuçların valiliklerden öğrenilebileceğini ifade etti.

8 çocuğu var. 8'inde birer kamyonu var
Toplantının ilerleyen dakikalarında söz alan Sosyal yardımlaşma vakfı komisyon üyesi ve aynı zamanda Yayalar köyü muhtarı Mustafa Sepetçi söz aldı. "yaptığımız araştırmalar da vatandaş yeşilkart için müracaat ediyor. Ne hazindir ki 8 çocuklu vatandaş tüm mal varlığını çocuklarının üzerine yapmak suretiyle yeşilkart müracaatında bulunabiliyor. Bu büyük bir vebaldir. Lütfen tüm melektaşlarım yeşilkart için müracaat eden vatandaşlarımızın mal varlıklarını yakınen incelesinler. Yeşilkartı gerçekten mağdur olan, hak sahibi vatandaşlarımız alsınlar. Aksi takdirde yetim hakkını haketmeyen insanlar kullanmış olurlar ki bizlerde bu vebale ortak olmuş oluruz." diyerek meslaktaşlarında daha dikkatli davranmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hiç yorum yok: