1 Mart 2008 Cumartesi

Hendek - Adapazarı Arasına Zam!

Hendek-Adapazarı yol ücretlerine yüzde 37,5 zam yapıldı.

"ZAM ÇOK"
Adapazarı Büyükşehir Belediyesi halk otobüsleri ile her gün Adapazarı'na giden yolcular yüzde 30'u aşan zammı çok bulduklarını belirtti.

Hendek- Adapazarı yol ücretleri yüzde 30 ila 40 arası zamla öğrenciler için 2.50 YTL'den 3.25 YTL'ye, devamlı yolcular için yüzde 37,5 zamla 2.00 YTL'den 2.75 YTL'ye yükseltildi. Sivil yolcular için ücretler ise yine yüzde 30 zamla 2,50 YTL'den 3,25 YTL'ye çıkarıldı.

"Adil Olunsun"
Adapazarı'nda çalışan ve her gün yolculuk yapan Erdoğan Demirbaş, yol ücretlerine yapılan zamma tepki göstererek, "Asgari ücretin 430 YTL olduğu ülkemizde yol ücretlerine bu kadar zam yapılması, biz çalışanlara ağır yük getirmektedir. Aldığımız maaşın yarısı yol ücretine gidiyor. En azından devamlı giden yolculara daha düşük miktarda zam yapılmasını istiyoruz. Eski ücret bile fazla gelirken bu kadar zammın altından nasıl kalkacağız. Yetkililerden daha duyarlı olmalarını ve fiyatı daha adil bir seviyeye çekmelerini istiyorum" dedi.

Şoförler ise 4 yıldır zam yapmadıklarını. Yapılan zammın verilen asgari hizmet için gerekli olduğunu söylerken, yine de asıl sorunun ücretsiz taşınan yolcu sayısının fazlalığı olduğunu belirttiler. Devamlı olarak hendek ve Adapazarı arasında yolculuk yapan öğrenciler ayda yaklaşık 100 YTL, çalışanlar ise 120 YTL'den fazla ücret öderlerken Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve her türlü engelli belgesi olan vatandaşlar Hendek - Adapazarı arasında ücretsiz olarak yolculuk etmektedir.

Hiç yorum yok: