15 Mart 2008 Cumartesi

Hendek, Uçaklarını İstedi

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Türk Hava Kurumu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin’i ziyaret ederek 1925-1936 yılları arasında Hendeklilerin para toplayıp devlete iki tane uçak aldıklarını belirterek buna karşılık Bayraktepe'de sergilenmek üzere bir tane kullanılmayan uçak ve THY’nda sefer yapan uçaklardan bir tanesine de "Hendek" isminin verilmesini istedi.

Hendek'in devletçi ve fedakar yapısının tarihin her döneminde kendini gösterdiğini söyleyen Başkan İnci, görüşme sırasında Hendek halkının özverisine dikkat çekti. Hendek'in tarihini araştırdıklarını ve Türkiye’ye mal olmuş değerlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan İnci, "Bununla ilgili yaklaşık 2 yıldır çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Araştırmalarımız sırasında Hendek'te, 1925-1936 yıllarında halkın para toplayarak devlete iki tane uçak aldığı bilgilerini gösteren makbuzlara ve resimlere ulaştık. Ve bununla gurur duyduk. Bizde Türk Hava Yolları'ndan Bayraktepe'de sergilenmek üzere bir tane kullanılmayan uçak ve THY uçaklarından birine de 'Hendek' isminin verilmesini istiyoruz. Umarız olumlu sonuç alırız" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, ülkenin zor şartlar altında iken Türk Milletinin fedakarlığının takdire şayan olduğunu belirterek "Hendek halkının da aynı özveriyi göstererek devlete iki tane uçak bağışlaması bu milletin büyüklüğünün farklı bir göstergesidir. Hendek Belediyesi’nin araştırmalarında bulduğu makbuzlar ve resimler bizim arşivimize de girecektir. Bu araştırmalarından dolayı Başkan Ali İnci’ye teşekkür ederiz. İnşallah bizde bu başvuruyu değerlendirerek gerekeni yapacağız." dedi.

Konuya ilişkin ilk haberi Hendek Günlüğü'nde şu şekilde yapmıştık:

Tarihten Sayfalar: Hendek Tayyaresi

Hiç yorum yok: