29 Mart 2008 Cumartesi

Tefecilik İddiasıyla Yakalanan Kişi, Para ve Altınları Çuvalda Saklamış

Hendek'te tefecilik iddiasıyla yakalanan ve savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan kişinin, para ve değerli eşyalarını çuvalda sakladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Hendek Emniyet Müdürlüğü ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yaptığı ileri sürülen H.Ş'yi ihbar üzerine gözaltına aldı. Zanlının Başpınar Mahallesi, Kemalpaşa Caddesi'ndeki bir iş hanındaki bürosunda arama yapan polis, çelik kasa içinde çeşitli isimlerin yer aldığı ajandalar ile ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Aramada büroda bir köşede tutulan çuvalın içinde, yaklaşık 80 bin YTL, 25 bin Avro, 100 Riyal, 80 çeyrek altın, 10 yarım altın, 30 cumhuriyet altını, bir miktar ziynet eşyası, çok sayıda imzalı doldurulmuş çek ile imzalı boş senetler bulundu. İmzalı çeklerin toplam bedelinin 1 milyon YTL civarında olduğu belirtildi.

Tefecilik ve faizle haksız kazanç sağlamak suçlamasıyla gözaltına alınan H.Ş, savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen YTL, döviz, altınlar ile çek yaprakları ve senetlerin ise adli emanete teslim edildiği öğrenildi.

Hiç yorum yok: