6 Mart 2008 Perşembe

Arıtma Tesisi Devam Ediyor

Bizim Hendek
Hendek İlçesi
'nin kanalizasyon sorununu çözecek olan arıtma tesisinin yapımı hızla devam ediyor. Şehrin merkezindan uzakta olan tesisin kısa sürede tamamlanacağı ifade ediliyor. 1999 yılında alınan hibe kredi Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tarafından 1999 yılında KİB'nden alınan 20 milyon dolarlık hibe krediyle İller Bankası tarafından ihalesi yapılan ve Hendek'in kanalizasyon sorunuyla birlikte arıtma tesisini de içine alan proje hızla devam ediyor. MASS Firması tarafından yapılan kanalizasyon çalışmasının %65'i tamamlandı.

Arıtma tesisi faaliyette
Arıtma Tesisi'nin ise yapımı devam ederken bir kısmı da faaliyete geçti. Arıtma Tesisi'ni MASS Firması yetkilisi Adnan Tank ile birlikte gezen Başkan İnci, 1999 yılında çok büyük mücadelelerle hibe krediyi çıkardıklarını ve bu işi en ucuza yaptırmak için Hendek Belediye Meclisi'nden defalarca yetki aldıklarını ve devrettiklerini, bu mücadelenin sonunda böyle bir büyük bir hizmetin ilçeye gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Problem çözülecek
Yapılan hizmetin Hendek’in kanalizasyon sorununu tamamen çözeceğini söyleyen Başkan İnci, "Çok büyük mücadeleler sonucu getirdiğimiz hizmetin hızla yapıldığını görmek çok güzel. Bu krediyi almak bizim için çok önemliydi. Özellikle hibe kredi olması ve geri ödemesinin olmaması için çok emek verdik. Ve bunu başardık. İnşallah kısa sürede tamamlanarak ilçemizin kanalizasyon sorunu ortadan kalkar ve arıtma tesisimiz faaliyete geçer" dedi.

Hiç yorum yok: