20 Mart 2008 Perşembe

Ormanlık Alanlar Katlediliyor

Karadeniz Gündem
Hendek'te bulunan Karatoprak Köyü'nde Şirin Harfiyat adlı şirketin başlattığı çalışmalar, köylüleri harekete geçirdi. Maden arama izni alan şirkete 10 hektarlık ormanlık alanının kesimi için verilen izin muhtarlığın girişimiyle geçici olarak durduruldu.

Yürütmenin durdurulması istemiyle konuyu idari mahkemeye taşıyan ve kesimin yapılmasına müsade etmeyeceklerini açıklayan Karatoprak Köyü Muhtarı Ekrem Evcil, bugün yapılacak kesimi kaymakamlığa yaptıkları başvuruyla geçici olarak durdurduklarını açıkladı. Kesimin her an başlayabileceğini ifade eden Evcil, şirketin mermer aramak için izin aldığını belirterek, "Yaptığımız başvuru sonucunda, mühendisler belirtilen bölgede incelemelerde bulundular ve mermer olmadığını tespit ettiler. Şirket mermer arama ruhsatına sahip" dedi.

Evcil, kesimine izin verilen ormanlık alanın sanayi bölgesine yakın olduğunu hatırlatarak, kesimin amacının aslında farklı nedenlere dayandığının altını çizdi. Çalışmalar için bine yakın ağacın katledileceği bölgede, köylüler de şirketin faaliyetlerinin durdurulmasını istiyor.

Hiç yorum yok: