27 Mart 2008 Perşembe

Hendek'e Havalimanı

Hendek Belediyesi
Başbakanlık baş danışmanı Mehmet Duman, Türk Hava Yolları eski Genel Müdürü Atilla Çelebi ve Turizmci Mustafa Coşkun'dan oluşan heyet Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye ziyarette bulundular.

Bir süre belediye makam odasında misafirleri ile görüşen Başkan İnci, daha sonra misafirlerini Bayraktepe Selman mesire alanı bölgesine götürerek gezdirdi. Bayraktepesi projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayraktepedeki çalışmaları yakından gözleme şansı bulan Türk Hava Yolları Eski Genel müdürü Atilla Çelebi çalışmaların mükemmel olduğu yönünde görüşlerini ifade etti.

Kuşbakışı Hendeği tanıtırken özlemini duyduğu ilginç projesini ve havalimanı olmaya müsait alanı işaret ederek açıklayan Başkan İnci, konusunda uzman olan Çelebi'den teklifine sıcak yaklaşımını olumlu karşıladı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, tren yolu, deniz limanı ve sanayinin kalbinin attığı yer Sakarya ovasında hava taşımacılığının önemine dikkat çekti.

Hendek'in havalimanına ihtiyacı var"

Türk hava yolları eski genel müdürü Çelebi ve başbakanlık baş danışmanı Mehmet Duman, "Yaklaşımınız ve konuya duyarlılığınız asla gözardı edilmemeli. Bir kavşak noktası konumunda bulunan Sakarya ilinin şirin bir ilçesi Hendek'te hava limanının kurulması Sakarya'yı bir anda gelişmişlik sıralamasında hızlı bir şekilde yükseltecektir. Hendek coğrafi konumu ve rüzgar yönünden havalimanı olmaya müsait bir ilçe. Bu fırsat kaçırılmamalı" diyerek Başkan İnci'yi bu projesinden ötürü tebrik ettiler.Çelebi, "Ben Arifiye ve Köseköy bölgesinde de araştırma yaptım. En ideali hava limanının Hendeğe kurulması olacaktır" şeklinde görüş belirtti.

Kargo taşımacılığı

Başdanışman Duman, "Günümüzde kargo taşımacılığı büyük ihtiyaç arz etmektedir. Hendek bu açıdan bulunmaz bir nimettir. Havalimanının burada kurulmasıyla Hendek ve dolayısıyla Sakarya bir kargo üssü olacaktır.Bu potansiyel burada mevcuttur" yönünde görüş belirtti. Heyet, Sabiha Gökçen Hava limanının 4 milyar dolara mal olduğunu,buna mukabil kargo potansiyelinin 300.000 ton olduğunu söyleyerek, bunun hizmete yüklendiğiniHendek'de kurulacak bir hava limanının ekonomik olarak daha ucuza mal olacağını ve buranın kargo kapasitesinin 1.000.000 ton olabilecek imkanlara sahip olabileceğine dikkat çektiler.

Hiç yorum yok: