13 Aralık 2007 Perşembe

SAÜ Bayraktepe'deydi

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Bayraktepe'nin konseptinin birçok şehre örnek alacak güzellikte olduğunu söyledi.

Durman, Bayraktepe'de rölyefleri ve bayrakları bulunan 16 Türk Devleti'nin Sakarya Üniversitesi hocaları tarafından tarihçelerini de Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye sundu. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Üniversitesi Tarih bölümünün hazırlamış olduğu çalışmadan dolayı Sakarya Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Eğitim Fakültesi hazırladı
Ziyarete Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Vahdettin Sevinç, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Alpargu, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Altıntaş, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin İşman, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ercan Masal, Yrd. Doç Dr. Mustafa Koç, Tarih Bölümü Başkanı Recep Yaşa ve Araştırma Görevlisi M. Bilal Çelik katıldı.

"Hepimizin eseri"
Bayrak Tepe'de birçok kişinin emeğinin bulunduğunu söyleyen Başkan İnci, 16 Türk Devletinin tarihlerinin Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu eser hepimizin. Eserde emeği geçenleri orada belirterek, onurlandıracağız. Burası kültür, sanat ve tarih merkezi olacak. Hendek Kültür Müzesi, anfi tiyatro, restoran, toplantı salonu, bahçe oyunları, 16 Türk Devleti’nin bayrağı ve tarihleri yer alıyor. Çocuklarımız buraya geldiklerinde birçok şeyi bir anda bulacaklar" dedi.

Mükemmel Bir Eser
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman'da yapılan eserin Türkiye'de örnek olacak kalitede olduğunu söyleyerek, "Sakarya'nın tarihte çok önemli bir yeri var. Türk Milleti de dünyanın önemli bir bölümüne yıllarca hükmetmiş bir millet. Böyle bir milletin çocuklarına tarihini öğretmek bizim için çok önemli. Tarihini bilmeyen bir milletin gelecekte var olması mümkün değil. Böyle bir eseri sadece Hendek'e değil Türkiye'ye kazandıran Sayın İnci'ye teşekkür ederim." diye konuştu. (Sakarya Halk)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kanayan yara Hendek =)