12 Aralık 2007 Çarşamba

Hendek'te Atıksu Arıtma Tesisi Tamamlanıyor

Hendek ilçesinde Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından yaptırılan atıksu arıtma tesisi tamamlanma aşamasına geldi.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, yüklenici firmanın arazi üzerinde ağır iş makineleri ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Saniyede 296 litre su arıtacak olan arıtma tesisi 2008'de tam kapasite ile çalışacak. Hendek, Avrupa standartlarında bir tesise kavuşacak” dedi.

Keleş, Hendek 2.OSB üzerinde 30 bin metrekare alanda yapılan tesisin, atık suyun doğaya kazandırılmasında ve ekolojik dengeye sağlayacağı katkılar açısından çok önemli olduğunu ve yılbaşında devreye alınacağını kaydetti. Keleş, "Arıtma tesisi İller Bankası'nca ihale edilerek ve yüklenici firma tarafından ADASU kontrollüğünde yapılıyor. Tesis tamamlanma aşamasına geldi. Birkaç çalışmanın ardından 2008 yılında Hendek Arıtma Tesisi'ni devreye alacağız. Saniyede 296 litre su arıtacak kapasitedeki tesis 65 bin kişiye hitap edecek. Hendek'e modern ve Avrupa standartlarında bir tesis kazandırmaktan mutluyuz” diye konuştu.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ayrıca, tesiste kaba pislikleri tutacak ızagaralar, kum tutucular, yağ tutucular, biyolojik arıtma havuzları ile çökertme havuzunun yapımının tamamlandığını, kaba inşaatın ardından motorlar, pompalar ve elektrik tesisatının yapımına geçileceğini belirtti. (İHA)

Hiç yorum yok: