4 Aralık 2007 Salı

Bu Cumartesi Rasim Paşa Kültür Merkezi'nde Levent Kırca - Oya Başar Var

Hendek Belediyesi 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Levent Kırca Tiyatrosu Hendek Rasim Paşa Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Ateşin Düştüğü Yer" 08/12/2007 Cumartesi günü sergilenerek ilçemizin kültür yaşamına renklilik katacak.

Levent Kırca ve Oya Başar Tiyatrosu'nun, Devlet ve Şehir tiyatrolarının genç ve yetenekli sanatçılarından oluşan 50 kişilik bir ekiple birlikte sahneye koyduğu Tekin Duman'ın yazdığı, Pınar Ataer'in koreografisini yaptığı müzikalde, Levent Kırca bir demiryolu memurunu canlandırıyor. Bu arada sahneden gerçek bir tren de geçiyor.

Müzikal, üç çocuk sahibi demiryolu memuru Ruhi ve ailesinin hüzün ve mizahla yüklü hikâyesini anlatırken, gerçekçi bir Türkiye panoraması da çiziyor.

Ruhi, taşrada küçük bir istasyonda emekliliğine gün sayan bir memurdur. Emekli ikramiyesiyle çatısı akmayan bir ev alıp hayatının son demlerini huzurlu bir şekilde geçirmek istemektedir. Fakat kızı Esra ve küçük oğlu Önder'in daha iyi yaşamak gibi anlaşılır ve masum bir dilekleri vardır. Onların bu masum hayalleri, bütün aileyi bir anda İstanbul'a sürükler ve olaylar gelişir...

Yönetmen: Levent Kırca
Yazan: Tekin Duman
Oyuncular: Levent Kırca, Lale Oraloğlu, Ali Demirel, Mehmet Güney, Ahmet Çevik, Alper Yakıcı, Apo Kaya, Burak Sarımola, Murat Gören, Barış Bağcı, Meltem Özlevent, Dilek Güven, Didem Balçın, Özge O'Neill, Ela Nur Erdoğan, Cüneyt İndiz, Cumhur Pektaş, Ali Can Yarka.

Hiç yorum yok: