25 Aralık 2007 Salı

CHP'de Seçim Heyecanı

bizimhendek.com
CHP Hendek
ilçe başkanlığı seçimi Cumartesi günü Hendek Ticaret Merkezi toplantı salonunda yapılacak. İki adayın yarışacağı CHP İlçe başkanlığı seçimlerinin çok çekişmeli geçeceği konuşuluyor.

2007 genel seçimlerinde Sakarya 3. sıra milletvekili olan Ramazan Öge'nin ilçe parti başkanlığından istifa etmesiyle boşalan ilçe başkanlığı görevini genel sekreter Mehmet Kara yürütüyordu.

Halen Hendek belediye meclis üyeliği görevini yürüten Metin Öztürk ve CHP kadın kollarında uzun yıllar görev almış olan Saliha Nal karşı karşıya.

Cumartesi günü Hendek ticaret merkezi toplantı salonunda yapılacak CHP Hendek ilçe örgütü başkanlık seçimleri öncesi yoğun çalışma temposuna bürünen her iki adayda yapılacak kongrede ipi göğüsleyebilmenin telaşı içersindeler.

Saliha Nal Kimdir?

1962 Sakarya doğumlu olan Nal, lise mezunu, evli ve üç çocuk annesi. Sosyal demokrat bir aileden gelen Nal, gerek genç kızlığında gerekse evlilik sonrasında partinin değişik birimlerinde görev aldı. Nal, CHP'nin yasaklı olduğu dönemde SHP’nin kurucu üyelerinden olup mevcut ilçe yönetiminde eğitim sekreteri görevinde bulunuyor. Nal, adaylığı konusunda delegenin güvenini kazanacağına emin olduğunu açıklayarak kamuoyuna mesajlar verdi. Nal, "Hayatım boyunca sosyal demokrat çizgimden asla ödün vermedim. Delegemizin samimiyetine ve kendi öz değerlerine sahip çıkacağına gönlüden inanıyorum" Diyerek bir kırık çizgisinin olmadığını söyledi. Nal, yapılacak kongreye partili partisiz tüm vatandaşları davet etti. Nal, "Yapacağımız kongre milletimize, ilçemize ve sosyal demokratlara hayırlar getirsin" dedi.

Metin Öztürk kimdir?

1962 Hendek doğumlu. Lise mezunu olup evli ve üç çocuk babası. Halen ticari faaliyetine devam ediyor. Geçmiş dönemlerde Hendek esnaf ve sanatkarlar odası yönetim kurulu üyeliği yapan Öztürk, 1994 yerel seçimlerinde DSP belediye başkan adayı olarak seçimlere girdi.

Öztürk son olarak 2004 yerel seçimlerinde CHP belediye meclisi üyesi olarak seçildi ve halen bu görevini ifa ediyor. Öztürk, kamuoyuna, "Hedefim partimizi layık olduğu yere taşımak ve önümüzdeki yerel seçimleri kazanacak yapıyı oluşturmaktır. Partimizde hizip ve ayrımcılığa yer yoktur. İki adayla girdiğimiz başkanlık seçimi sonrasında kazanan adayı tebrik eder aynı çatı altında faaliyetlerimizi devam ettiririz" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Öztürk, adaylığı konusunda kamuoyunda çokça dillendirilen "Öztürk sadece belediye başkanı olabilmek adına seçimlere giriyor" söylemine şiddetle karşı çıkarak, "Asla böyle bir düşünce yapısı içersinde değilim. Önümüzdeki yerel seçimlerde seçimi hangi adayla kazabiliriz görüşü masaya yatırılacak, parti organlarında tartışılacak, çıkacak ortak karara onay vereceğini "söyleyek, kesinlikle kişisel hesaplar peşinde olmadığının altını çizdi. Öztürk, yapılacak kongreye partili partisiz tüm vatandaşları davet etti.

Hiç yorum yok: