7 Aralık 2007 Cuma

EKG Odası ile Çocuk Emzirme Odası Aynı Yerde

Devlet Hastanesi polikliniğinde bulunan EKG (Kalp Grafik Çekim) çektirmek için gelen vatandaş ile çocuğunu emzirmek için gelen vatandaş aynı kapıyı ve aynı odayı kullanıyor.

Hendek Devlet Hastanesi EKG görevlisi Perihan Şen, "EKG çektiğimiz odanın içinde bulunan ufak bir bölümde annelerin çocuklarını emzirmeye ve bakımlarını yapmaya gelmeleri odada bulunan hastayı rahatsız ediyor. Günün her saatinde aynı kapıyı kullanarak gelen vatandaşlarımız çocukların bakımını da yapıyorlar. EKG odası hijyenik değil ben dahil gelen her hasta bu durumdan rahatsız oluyor." dedi.

Muayene için geldiği poliklinikte çocuğunu emzirmek isteyen Güvercin Kazmacı, " Muayene için geldiğim poliklinikte çocuğumun ihtiyacını karşılamak için çocuk emzirme odasına giderken EKG çekilen odanın içinden geçiyorum. Bu durumdan hem kendim hem de EKG çektirmek için gelen hasta rahatsız oluyor. En azından kapıların farklı yerde olmasını ve daha rahat çocuklarımızın ihtiyaçlarını görmek istiyoruz. Yetkililerden bu konuda bir an önce çözüm üretmesini ve çocuk emzirme odasının girişini farklı yerden yapmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Hastaneye gelen vatandaşlardan Melahat Üzer ise "EKG odası ile çocuk emzirme odasının girişlerinin farklı yerden olmasını ve EKG çektirmek için gelen hasta ile çocuk emzirmek için gelen annelerin aynı odada değil de farklı girişlerden girerek ihtiyaçlarının karşılamalarını istiyoruz. Yetkililerin buna güzel bir çözüm üreteceğine inanıyorum." dedi.

Hastane yetkilileri ise yerin olmadığından dolayı böyle bir durum olduğunu ve yer problemini çözdüklerinde ayırabileceklerini belirtti. (CHA)

Hiç yorum yok: