10 Aralık 2007 Pazartesi

Hastane Ultrasona Kavuşuyor

Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Akın Kaya ultrason cihazının temin edileceğini ve yılbaşından itibaren hizmete gireceğini açıkladı.

Cihaz Olsa Kadro Yok
Hendek Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çok sayıda hastanın ultrason cihazı olmaması nedeniyle şikayetçi olmalarına yönelik Başhekim Kaya, "hastanemizde başarılı ameliyatlar yapılıyor ancak ultrason cihazımız yok. Çünkü kadromuz yok. Radyoloji kadromuz maalesef boş. Yani ultrason filmini okuyabilecek, hakkında rapor yazabilecek, konunun uzmanı hekime ihtiyacımız var." gerekçesiyle bir açıklamada bulundu.

Özel Kliniklerle Anlaşma
Adapazarı'nda sadece Toyotasa Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde bir radyoloji uzmanı olduğunu söyleyen Kaya, "Şimdiye kadar SSK ve Bağ-Kur'a bağlı hastalarımızın Adapazarı Devlet Hastanesi'nde ultrason filmleri çekilebiliyordu. 2008 yılından itibaren Hendek Devlet Hastanesi'nde sosyal güvenlik kurumuna bağlı tüm hastaların ultrason filmi çekilebilecek" dedi. Kaya, yeni yıl itibariyle özel kliniklerle anlaşma yapacaklarını, hastaların burada bu hizmetten faydalanabileceğini de sözlerinie ekledi. (Yeni Ada)

Hiç yorum yok: