15 Aralık 2007 Cumartesi

Kadın Sağlığı

Hendek Belediyesi organizasyonluğunda, Op. Dr. Zahide Kurt Yalçınkaya tarafından, hanımlara "Göğüs Kanseri" konulu bilgilendirme semineri verildi

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi’nde verilen seminere hanımlar büyük ilgi gösterdi. Ayda bir kere olmak üzere kadın sağlığı ile ilgili değişik konularda verilecek olan eğitim seminerinde hanımlar bilgilendirilecek. Hendek Belediyesi organizasyonluğunda verilen kadın sağlığı seminerinin ilkinde Op. Dr. Zahide Kurt Yalçınkaya Kadınlarda göğüs kanseri, teşhis, tedavi ve alınması gerekli tedbirlerle ilgili hanımları bilgilendirdi.

Erken Teşhis

Yalçınkaya, Göğüs Kanserinde erken teşhisin önemine değinerek "Göğüs kanserinde ölüm oranını düşürmek için erken tanı çok önemlidir. Bu konuda hanımlara çok büyük sorumluluk düşüyor. Kanser riski kırk yaşından sonra artmaktadır. Bu yüzden hanımlar 20-40 yaş arasında yılda bir kere kontrolden geçmelidirler. Kırk yaş sonrası yılda bir kere doktor muayenesi iki yılda bir de mamografi çektirmelidirler. Elli yaş ve sonrası ise her yıl düzenli olarak kontrollerini yaptırmalıdırlar. Tedavide başarının sağlanmasında en önemli etken, hastalığın erken evrede yakalanmasıdır" dedi.

Eğitim seminerinde hanımlara Göğüs kanseri ile ilgili slayt gösterisi yapıldı. Program sonunda Op. Dr. Yalçınkaya, hanımların sorularını cevapladı.

Kadın sağlığı seminerleri her ay farklı konularda yapılacak. (Bizim Hendek)

Hiç yorum yok: