8 Aralık 2007 Cumartesi

"Başkan İnci, Sesli Düşündü"

İlçemiz üzerine haber yapan önemli isimlerden Ahmet Çileci son yazısında önemli bir konuya değindi:

"Başkan İnci, sesli düşündü

Hendek Ticaret Merkezinde yapılan bir toplantıda ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

İlçe Kaymakamı Harun Kaya başkanlığında yapılan toplantıya her kesimden insanların katılmış olması ilçe adına pozitif bir yaklaşımdı. Toplantıya, ilçe kaymakamının küresel ısınma ve susuzluğa çare önerileri damgasını vururken, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin 'Okullarda çeteleşmeler var, bunu en iyi okul müdürleri bilir', 'Gençlik uyuşturucu batağında' söylemini sesli düşünmesi, adeta ilçeye 'kral çıplak' olduğunu haykırması yakın bir tehlikeye dikkat çekiyordu.

Başkan İnci, mutlaka eldeki raporlar ve veriler ışığında bunları ifade etti. Bugün ilçe genelinde çok sayıda bakkal esnafının sadece üç kuruş kazanç uğruna yasaya aykırı olmasına rağmen küçük yaşta çocuklara açık sigara sattıkları, bazı internet kafelerin sabahın kuşluk vaktinde işyerlerini açtıkları, buraların devamlı müşterilerinin küçük yaşta öğrenci çocuklar oldukları gerçeği karşısında başkan İnci'nin tereddütlerine hak vermemek elde değil.

Bu toplantının ardından ikinci bir toplantı Serdar Otel'de Sakarya Valisi Hüseyin Atak başkanlığında toplandı ve orada eğitim-öğretim masaya yatırıldı. İlginçtir ki; İlçe Milli Eğitim Müdürü ilçe genelinde eğitim-öğretimde hiçbir olumsuzluk yaşanmadığından, hiçbir öğrencinin hakkında soruşturma olmadığını ifade ederek bunun bir başarı olduğunun altını çizer nitelikte, Başkan İnci'yi yalanlar mahiyette, konuşması hayret uyandırdı. Öğrencileri yakından ilgilendiren taşımalı eğitim, okul kantinleri, öğrencilerdeki kötü alışkanlıklar, internet kafelerin kontrolü gibi çok önemli denetimlerde sınıfta kaldığını söylemek abartı olmayacaktır.

Burada dikkat edilecek en önemli husus ilçenin seçilmiş belediye başkanının eğitim-öğretimdeki geleceğe yönelik tehlikeye dikkat çekip uyarılarda bulunurken, İlçe Milli Eğitiminin aksi görüşte söylemlerde bulunması, söylenenleri dikkate almadığının önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Unutulmamalıdır ki bir bürokratın hiçbir soruşturma geçirmemiş olması onun başarılı olduğunun kanıtı olamaz. Zira “Çok iş yapan hata da yapar” anlayışıyla önemli olan, iş yapmamak değil, yapılan iş neticesinde haklarında açılan soruşturmada hem yasal olarak hem de vicdanlarda aklanmak başarıdır. O nedenle Hendek'in asayişi sadece adli kolluklara bırakılmamalı, her bürokrat ve her vatandaş kendi üzerine düşeni yaparak asayişe destek vermeli. Sözün kısası, sesli düşünmenin vakti geldi de geçiyor."

kaynak: bizimhendek.com, bizimsakarya.net

Hiç yorum yok: