9 Aralık 2007 Pazar

Kırca ve Ekibi Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Hendek Belediyesi 100. Yıl Kültürel Etkinlik Programı çerçevesinde 50 kişilik oyuncu kadrosuyla Hendek'e gelen Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda ilçe halkına unutulmaz dakikalar yaşattı.

238 kişilik salonda boş koltuk kalmazken çok sayıda davetli oyunu salona yerleştirilen sandalyeler üzerinde takip etme imkanı buldu.

Levent Kırca ve ekibinin sahneye uyarladığı "Ateşin düştüğü yer" adlı tiyatro oyunu ilçe halkını gülme krizine sokarken bir o kadar da düşündürdü.

Çekirdek bir ailenin hayatının sahnelendiği oyunda komedi ve dram birlikte işlendi. Yaşamın sıkıntı ve gerçeklerinin anlatıldığı oyun sonrası tiyatro ekibi ayakta alkışlanırken Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tiyatro oyuncularına Hendek'i temsilen çini tabak hediye etti. İnci, "Levent Kırca'yı televizyonlardan tanıyorduk ancak yakından görmek ve tanımak, sahnelediği oyunu çıplak gözle seyretmek ayrıcalığını tattık. Kendisine ve ekibine ilçem halkı adına teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Bu jest karşısında oldukça şaşıran Kırca ve ekibi, "Bizler tiyatro ekibi olarak anadolunun ücra köşelerine giderek oyunlar sergiliyoruz. Tiyatroyu ve tiyatrocuyu seven bir belediye başkanınızın olması ilçe adına çok sevindiricidir. Keşke ilçenize daha önce gelseydik, nasip bu güne imiş" diyerek kendilerine gösterilen teveccühe teşekkür etti.

Hiç yorum yok: