27 Aralık 2007 Perşembe

Hendek'e Huzurevi

Hendek Belediyesi, "Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve Yaşlılar Bakımevi" yapılmak üzere inşaat halindeki 4 katlı bir binayı satın aldı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yaptığı yazılı açıklamada, Beştepeler Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı yaklaşık 2 bin 800 metre kare kapalı alana sahip binayı "Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve Yaşlılar Bakımevi" yapmak üzere satın aldıkları vurguladı.

Binada tadilat çalışmalarına başladıklarını anlatan İnci, binaya perde beton ile güçlendirme yapılmasının yanı sıra ek bina ilavesi inşaatının sürdüğünü dile getiren İnci, ihtiyaç sahibi insanlarımızı aynı çatı altında bulundurmak, onları kaynaştırmak, hayata sıkı sıkı bağlanmalarını sağlamak gibi ulvi bir görevi yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İnci, "İlçemizde çok sayıda yaşlı emekli insanımız var. Bunlardan bir çoğu emekli maaşları olduğu halde kendi kendine yetememektedir. İçlerinde sağlık yönünden rahatsız olanlar var.Projemiz hizmete girdiğinde fizik tedavi uzmanları, psikolog ve engelli eğitimi sertifikasına sahip uzmanlar görev alacaklar.Bina içerisinde yaptığımız tadilatlar ile binayı rehabilitasyon merkezi haline getirme çalışmalarımız hızlı bir şeklide devam ediyor. İnşaallah ilçe insanımız yakın bir gelecekte bu imkana da sahip olacaklardır" dedi.

Hiç yorum yok: