3 Aralık 2007 Pazartesi

Hendek Belediyesi Yemekte Engellileri Bir Araya Getirdi

Hendek Belediyesi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlediği yemekte ilçedeki engelli vatandaşları bir araya getirdi.

Hendek Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde verilen yemeğe Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Hendek Belediyesi Tüm Engelliler Dernek Başkanı Emin Demir ve engelliler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Başkan İnci, her zaman engellilerin yanında olduklarını vurguladı. Belediye olarak engellilerin ihtiyaçlarını tespit ederek bu ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını anlatan İnci, "Sizleri mutlu etmek bizleri de mutlu ediyor. Ticaret Merkezi'nde Rehabilitasyon Merkezi açarak sizlerin hizmetine sunduk. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza da bugüne kadar manuel ve akülü tekerlekli sandalyeler dağıtarak onların kimseye ihtiyaç duymadan sokağa çıkmalarını sağladık. Engelliler de toplumumuzun bir parçasıdır. Diğer insanlar gibi özürlü bireyler de özür türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yaraşır yaşam sürdürme hakkına sahiptir. Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu hiçbir zaman unutmadan, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katkılarını sağlıyoruz. Bizlerin yarınlarının da ne olacağı belli değildir. Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır" diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ise hükümetin engelliler konusunda hassas davrandığını ifade etti. Engelli vatandaşların sorunları masaya yatırılarak onlara çeşitli haklar tanındığını dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Engelli çocuğu olan vatandaşlarımıza engelli çocuk sayısı kadar maaş bağlanmıştır. Engellilerin bakım masrafları ağır olduğu için bu maaşlar aileler için büyük destektir. Ülkemizde yaşayan insanların yüzde 12'sinin engelli olduğunu biliyor muyuz? Bu insanların da yaşamaya hakları vardır. Hükümetimiz her zaman kendilerine destek olacaktır."

Hiç yorum yok: