14 Aralık 2007 Cuma

Bayraktepe ve 16 Türk Devleti ?!

Atakbaşı'nın Bayraktepe'ye dönüştürülmesi fiziksel yapılar göz önüne alındığında muhteşem olarak adlandırılmalıdır. Hatta tüm Sakarya'daki en güzel projelerden biridir de. Fakat olayın "16 Türk Devleti ve bayrakları" boyutu maalesef Hendek'imizin bilindik efsanevi anlatılara olan düşkünlüğü nedeniyle komik olmaya devam ediyor.

Biz o 16 bayrağın gerçek anlamda 16 devlete ait olmadığını biliyoruz. Asıl vurgulanması gerekenin ise "Türk insanının dünden bugüne kadar olan yolculuğunun Hendek'teki simgesi" şeklinde bir anlam olması gerektiğine inanıyoruz.

Yoksa Hendek, tek bir handan kaynaklanan Han-Tek ismi safsatası, Gürcan bölgesinden gelen Handok sakinlerinin kurduğu bir şehir safsatasından sonra bir uydurma hikayeyle daha alay konusu olmaya devam edecektir (Kim neden uyduruyor böyle temeli olmayan bilgileri bilemiyoruz!?)

16 Türk Devleti'nin uydurma olduğuna ilişkin her yelpazeden yorumlar okumak mümkündür.

Önemli bir not olarak ise Bayraktepe'nin, yüklenilmek istenen manevi anlam dışında, güzel bir çalışma olduğunu söylemenin yanında, tarihi gerçek olan Atakbaşı adının da unutulmaması gerektiğini, orada oluşturulacak bir mekana da gerçek anlamda bizden olan bu ismin de verilmesi gerektiğine inanıyoruz (Atakbaşı Müzesi, Konferans Salonu vs. gibi) (Hendek Günlüğü)

===
Aşağıda bazı bağlantılar var.

bağlantı 1 (Murat Belge)
bağlantı 2 (Nihal Atsız)
bağlantı 3
bağlantı 4 (Türkçü Turancılar)
bağlantı 5 (Bilgi Pasajı)
bağlantı 6


Konuya ilişkin akademik ya da popüler yazılar daha pek çoktur.

Hiç yorum yok: