24 Aralık 2007 Pazartesi

Fidyeci Sanıkların Yargılanmasına Devam Edildi

Fidye almak amacıyla kaçırdıkları iş adamını öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 5'i tutuklu 7 sanığın duruşmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar A.T., İ.T., R.G., M.G. ve G.A. ile sanık ve müşteki avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar Y.T. ve B.K. duruşmaya katılmadı. Duruşmada sanıklardan M.G. ile G.A.mahkemeye savunma dilekçelerini sundu.

Mahkeme heyeti, öldürülen Mehmet Emin Aydıntepe'nin kesin ölüm sebebini içeren Adli Tıp raporunun beklenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 5 Mayıs'ta 200 bin YTL fidye almak amacıyla kaçırdıkları Sakaryalı iş adamı Mehmet Emin Aydıntepe'yi öldürdükleri ileri sürülen sanıklar hakkında gasp amacıyla adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

5 Mayıs 2007'de kaçırılan Sakaryalı iş adamı Mehmet Emin Aydıntepe fidye almak amacıyla öldürülmüş, cesedi ise Hendek'e bağlı Çağlayan köyü yakınlarındaki ormanlık alanda gömülmüş olarak bulunmuştu.

İş adamına ait 54 TK 530 plakalı otomobil ise Hendek ilçesine bağlı Aktefek köyünde Sakarya Nehri'ne atılmış olarak bulunmuştu.

Hiç yorum yok: