5 Aralık 2007 Çarşamba

Adasu'dan Hendek'e Duble Yatırım

Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU), ilçelerde içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarını sürdürüyor.

ADASU Akyazı'da gerçekleştirdiği çalışmaların ardından şimdi de Hendek'te içme suyu ve kanalizasyon çalışması başlattı. Hendek'in Soğuksu köyünde içme suyu çalışması yapılırken, 3. Etap Hantek konutları da kanalizasyon şebekesine kavuşuyor.

Soğuksu köyünde gerçekleştirilen ve bir ayda tamamlanacak çalışmaya başlandığını belirten ADASU yetkilileri, 300 metre yükseklikte başlayan çalışmada ilk kepçenin vurulduğunu, Soğuksu köyünün dağlarındaki kaynaktan alınarak köye ulaştıracak su için şebeke döşeme çalışmalarına başlandığını kaydettiler.

Hendek'in Çiftlik Mahallesi'nde başlatılan çalışmada ise 3. etap Hantek konutlarının kanalizasyon ihtiyacı karşılanacak. Çalışmalar kapsamında yeni şebeke, yerleştirilen muayene bacası ile mevcut şebekeye bağlandı. Toplam 450 metre uzunluğundaki yeni hat 3. etap Hantek Bloklarının kanalizasyon ihtiyacına son verecek.

Yeni yerleşimlerin su ve kanal ihtiyaçlarının yapılan çalışmalarla sona erdirildiğini kaydeden ADASU yetkilileri, "Bu yıl kanalın yanı sıra içme suyu çalışmalarına ağırlık verdik. Birçok köye çok zor şartlar altında su ulaştırdık. Bu çalışmalardan biri de Soğuksu olacak. Soğuksu'ya 300 metre yükseklikten yolu olmayan bir mevkiden su ulaştıracağız. Yatırımlarımız sürecek” dediler.

ADASU daha öncede gerçekleştirdiği içme suyu çalışmasıyla Akyazı Batakköy ile Yazılı-Ekinli Köylerine su ulaştırmıştı.

Hiç yorum yok: