21 Aralık 2007 Cuma

Kimse Yok mu Derneği Kızıltepe'de 3 Bin Aileye Kurban Eti Dağıttı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kimse Yok Mu Derneği'nin organizesiyle 420 kurban kesimi yapılırken, 3 bin aileye et dağıtıldı.

Kimi aileler ilk defa bayramda çocuklarına kurban eti yedirme imkânı yakalarken, kendilerini unutmayan derneğin günüllülerine teşekkür ettiler.

Batı illerinden gelerek bölgedeki yardım seferberliğine katılan iş adamlarını kendi evinde ağırlayan bölgenin kanaat önderlerinden Mehmet Ali ve kardeşi Mehmet Şirin Yiğit, bu hizmetleri kendi bölgelerinde görmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Mehmet Şirin Yiğit, "Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Yaptığınız bu hizmet Doğu ile Batı arasında bir köprüdür. İnşallah bu kardeşlik, birlik ve beraberlik devam edecek" dedi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinden Kimse Yok Mu Derneği ekibi ile gelen İsmail Ersoy, "Daha önce Adana'dan doğuya geçmemiştim. Güneydoğu'yu sadece televizyondan tanıyorduk. Buraya gelirken arkadaşlarıma bayramı Mardin'de geçireceğimi söylediğimde çok şaşırdılar. İyi ki gelmişim. Burası çok müthiş bir yer. İnsanlar çok cana yakın. Yaşadığım en güzel bayramdı. Bundan sonraki yıllarda da bu organizasyonun içinde yer alacağım. Buraya geldiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: