21 Ocak 2008 Pazartesi

Sakarya ve Düzce'de Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Sakarya ve Düzce'de jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 27 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Hendek ilçesi ile Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bazı akaryakıt istasyonlarının, solvent maddesi ile yağ katarak elde ettikleri kaçak mazotu piyasaya sürdüklerini belirledi. Akaryakıt istasyonlarını yakın takibe alan jandarma, D-100 Karayolunun Akova köyü yakınlarında Ertuğrul T.'nin kullandığı 41 U 7824 plakalı tankeri durdurarak arama yaptı. Yapılan incelemede tankerde bulunan 20 ton mazotun kaçak olduğu tespit edildi.

Jandarma, tanker sürücüsü Ertuğrul T. ile araçta bulunan Mehmet E.'yi gözaltına aldı. Zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda jandarma ekipleri, Hendek ilçesi Akova köyü ile Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki iki akaryakıt istasyonuna eş zamanlı oeprasyon düzenledi. Operasyonda istasyon sahip ve ortakları Adem A, Fahri B, Naip Ç, ve Mehmet M, gözaltına alındı.

Akaryakıt istasyonlarında yapılan aramada ise 7 ton civarında kaçak akaryakıt ele geçirildi. Jandarmadaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen sürücü Ertuğrul T. ve Mehmet E, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer zanlıların sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Hiç yorum yok: