2 Ocak 2008 Çarşamba

Hendek'te Çevre Düzenlemesi

http://www.bizimhendek.com/

Hendek belediyesinin yeni kaldırım ve cadde çalışmlarını ilçe halkı ilgiyle takip ediyor. Hendek belediyesinin başta doğalgaz olmak üzere, kanalizasyon, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınmasıyla altyapı işlerinin tamamen tamamlandığı cadde ve güzergahlarda "Her caddeye farklı nizampaj" anlayışıyla başladığı çalışmalar Hendek'i şantiye alanına çevirdi.

Alparslan Türkeş, Kemalpaşa ve Remziefendi caddelerinin bitirilmesinin ardından Cumhuriyet Alanı ve çevresindeki (bulvar) yaya kaldırımlarına da andezit taşı ve ışıkladırılma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sırasında merkezde bulunan çeşme kaldırıldı ve Selman Dede mesire alanına yerleştirildi. Kaldırılan çeşmenin farklı bir yapıda tekrardan yapılacağı öğrenildi.

Cumhuriyet alnındaki tratuar çalışmalarında kuruyan ve çürüyen ağaçlar tamamen kesildi ve yerlerine Manolya ağaçları dikiliyor.

15.000 fidan diktim

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, "Çalışmalarımız esnasında tratuvarda bulunan çürüyen ve kuruyan ağaçları kestiğimizde, bazı siyasiler adeta biz ağaç düşmanıymışız gibi propaganda yapmaya başladılar. Onlara sadece şunu diyebilirim ki: Ben ağaç düşmanı değilim, asla olmadım. Geçmiş dönemlerde 15.000 fidan diken bir başkanı ağaç düşmanı ilan etmek ne kadar etik, onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kesilen ağaçların yerlerine manolya fidanları dikilecek" diyerek manolyonun gölgelik yapan uzun ömürlü ağaçlar olduğunu söyledi.

Başkan İnci çalışmalarının bir cadde ile sınırlı kalmayacağını söyleyerek, "Hendek de ne kadar cadde var ise, en modern bir şekilde yapılacaktır" müjdesini verdi.

Belediyenin bu çalışmaları halk tarafından dikkatle takip ediliyor.

Hiç yorum yok: