4 Ocak 2008 Cuma

Ormanlık Alana Yem Bırakıldı

Aç kalan yaban hayvanlarının yerleşim birimlerine inmemesi için ormanlık alana yem bırakıldı

Hendek'te aç kalan yaban hayvanlarının yerleşim birimlerine inmemesi için Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce ormanlık alana yiyecek bırakıldı.

Kar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının yerleşim birimlerine inmesini önlemek amacıyla İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, Selman Dede mevkiinde ormanlık alana yem bıraktı.

İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanların yiyecek bulmak için yerleşim birimleri yakınlarına kadar indiğini söyledi. Yerleşim birimlerine gelen yaban hayvanlarının kötü niyetli avcıların da hedefi olabileceğini kaydetti.

Taş: "Kar nedeniyle doğada bulunan hayvanların yerleşim birimlerine inip usulsüz avlanmasını önlemek için hem memeliler hem de kuşlar için yiyecek bıraktık. Doğada yaşayan hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu çalışmaları yapmış bulunuyoruz. Kısmetse bundan sonra ilimizdeki diğer yörelerde de aynı çalışmaları sürdüreceğiz. Kaçak avcılığın önüne geçmek için bu tür çalışmalarımız kış ayları boyunca devam edecek.'' diye konuştu.

Hiç yorum yok: