24 Ocak 2008 Perşembe

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Vefatının 7. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Vefatının 7. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan, vefatının yedinci yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde mezarı başında anıldı.

Şehit emniyet müdürü Okkan'ın mezarı başında düzenlenen anma törenine Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek, şehit emniyet müdürünün eşi Zerrin, kızı Sezin Okkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi eşi ve kızı, Gaffar Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı. Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde Okkan'ın kısa özgeçmişi okundu.

Törende konuşan Vali Hüseyin Atak, cesur ve yiğit vatan evladının hunharca ve alçakca şehit edilmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Kahraman vatan evladını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını kaydeden Atak, şehit emniyet müdürü ile 1993 -1997 yılları arasında Kars'da Vali ve Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını ifade etti. Atak şöyle konuştu: "Çalıştığımız süre içerisinde üstün görev anlayışı disiplin anlayışı, vatan sevgisi, millet ve bayrak sevgisi herşeyin üzerinde olmuştur. O dönemde yoğun terör olaylarına karşı kahramanca mücadele vermiştir. Bu mücadele çalışmalarında büyük yararlılıklar göstermiştir. Kars'taki terörün sonlandırılmasında büyük katkısı olmuştur. Kendisiyle bir abi kardeş ilşkisi içinde görev yaptık. O tarihte terörün yanında sosyal faaliyetler içerisinde de en önde yer almıştır. Bu sayede Kars halkının sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Şehit emniyet müdürümüz başarılı çalışmasını Diyarbakır'da da sürdürmüştür. Diyarbakır halkının da sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Biz devletimizin bekası için, halkın güvenliği için Türk polisi geceli gündüzlü çalışmaktadır. Bu noktada şehit emniyet müdürümüz bu çalışmaları sonucunda hain terör örgütlerinin dikkatini çekmiştir. Bu itibarla üzüntümüz sonsuzdur. Böylesine cesur ve yiğit vatan evladının hunharca ve alçakca şehit edilmesinden hepimiz büyük üzüntü duyuyoruz. Oradaki 5 polisimizle şehit edilmesi ve ardından hainlerin kısa sürede yakalanması üzüntümüzü kısmen de olsa hafifletmiştir. Hainler adeletin pençesine teslim edilmiştir. Hainlerin bir kısmı hakettikleri cezayı almış bir kısmı da yakın zamanda alacaklardır." Tören, yapılan duanın ardından son buldu.

Hiç yorum yok: