30 Ocak 2008 Çarşamba

Beklenen Oyun Ertelendi

Sakarya Üniversitesi Genç Öğretmenler kulübünün organizasyonuyla Hendek'te 6 Şubat Çarşamba günü sahnelenecek Türk Tiyatrosu'nun usta isimlerinin buluştuğu Namussuzum ki Namusluyum adlı oyunun gösterimi 19 Şubat Salı gününe ertelendi.

Türk tiyatrosunun usta isimleri Erol Günaydın, Sümer Tilmaç ve Abdullah Şahin'in yanı sıra genç tiyatrocuları da bünyesinde bulunduran Nokta Tiyatrosu, 6 Şubat Çarşamba günü, Hendek Rasim Paşa Kültür Merkezi'nde Namussuzum ki Namusluyum adlı oyunlarıyla sahneye çıkacağı duyurulmuştu. Fakat eğitim sezonunun yeni dönemi sebebiyle gösterim 19 Şubat Salı’ya ertelendi. Oyun da tiyatronun usta isimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği’nin usta isimlerinden Kamuran Akkor da sahne alıyor.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında Ekmek Arası adlı oyunla daha önce Sakarya'ya gelen ve uzun yıllar Türk tiyatrosuna hizmet veren Nokta Tiyatrosu, bu sezon bir sürprizle tiyatro severlerin karşısına çıkmıştı. Rahatsızlığı sebebiyle tiyatro sahnelerinden ayrı kalan Erol Günaydın Namussuzum ki Namusluyum adlı oyunla tekrar seyircinin karşısına geçmişti. Abdullah Şahin ve Sümer Tilmaç’ın birlikte yönettiği oyunda Türk sanat müziği sanatçısı Kamuran Akkor ve Havuç karakteriyle tanınan Furkan Kızılay da rol alıyor.

Nokta Tiyatrosu'nun 25. yıl sürprizi olarak sunulan Namussuzum ki Namusluyum'da olaylar Kasımpaşa'da bir evde geçiyor. Nokta Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunda, kendini zengin olarak tanıtan Kasımpaşalı Ali Nazik Gül adlı adam ve ailesi çevresinde geçen olaylar anlatılıyor. Küçük üçkâğıtlar yaparak geçinen Ali Nazik, ailesini rahata kavuşturmak için büyük bir vurgun peşindedir. Bunun için bir yardımsever derneği kurar... Son derece keyifli, tempolu ve komik olayların yaşandığı oyunun seyirciyi gülmekten kırıp geçiriyor.

İstanbul'da Profilo Kültür Merkezi'nde oynanan oyun aslında bir İtalyan çevirisi; ama ülke insanımıza çok iyi adapte edildi. Yönetmen aynı zamanda oyunun sonuna herkesin kendiyle hesaplaştığı bir final sahnesi koyarak izleyenleri şaşırtıyor. 19 Şubat'ta Hendek'te 2 seans olarak oynanacak olan oyunun biletleri Eğitim Fakültesi ve Rasim Paşa Kültür Merkezi'nden temin edilebilir.

Hiç yorum yok: