28 Şubat 2008 Perşembe

Uyanık Kaportacı Piyasaya İkiz Otomobil Sürdü

Sakarya'da aynı marka, model ve renkteki çalıntı iki otomobile başka bir aracın şase, motor numarasını düzenleyerek aynı plakada ikiz otomobil piyasaya sürdüğü ileri sürülen kaportacıyla birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı otolara başka araçların şase ve motor numarasını düzenleyerek sattıkları ileri sürülen şebekeyi takibe aldı.

Çalıntı, çenç tabir edilen otoların bulunması ve faillerinin delilleri ile birlikte yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis, Dörtyol Sanayi Sitesi'nde oto tamirciliği ve hurda alım satım işi yapan C.K'yı (57) gözaltına aldı. Zanlıya ait tamirhanede şase ve motor numaraları değiştirilerek çenç edilmiş 34 KZM 57 plakalı Renault marka Concorde tipi araç ile 54 DA 687 plakalı Tofaş Kartal marka araç bulundu.

Zanlının verdiği bilgi doğrultusunda Hendek ilçesinde kaportacılık yapan M.G de (40) gözaltına alındı. Bu zanlıyla birlikte C.K.'nın iş yerinde bulunan araç ile aynı plakalı Renault marka Concorde tipi araç ele geçirildi. İlçede M.G. (29) ve V.G. (39) adlı kişilerden de çenç edilmiş 54 KH 218 plakalı Fiat marka Tempra SX tipi araç bulundu.

Zanlılardan M.G'nin (40), çalıntı olan aynı model ve renkteki iki Renault Concorde tipi araca, kendisine ait olan aynı modeldeki aracın şase, motor numarasını çakarak sahte evrak düzenleyerek sattığı ileri sürüldü.

Polis çenç edilen otomobillerin kime ait olduğunu tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Emniyetteki sorguları tamamlanan 4 zanlı mahkemeye sevk edildi.

Hiç yorum yok: