18 Şubat 2008 Pazartesi

Hendek Güler'i Kaybetmenin Acısını Yaşıyor

Bizim Hendek
Değerli din alimi Ekrem Güler, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 53 yaşında hayatını kaybeden Güler için Hendek halkı, "Hendek bir islam neferini kaybetti" diyor. Pazar günü saat 17.20 sularında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu komşularında yardımıyla 112 acil ambulansı ile acele olarak Hendek devlet hastanesi acil servisine kaldırıldı. Acil serviste yapılan elektro şok tedavisine cevap vermeyen Güler Hayatını kaybetti.

Ekrem Güler Adapazarı İmam Hatip Lisesi mezunu olup 1980 Örfi idare döneminde Tunceli’de 1 yıl il müftülük görevinde bulundu. Daha sonra Adapazarı milli eğitim müdürlüğünde vekaleten milli eğitim müdürü olarak görev yapan Güler oradan Hendek imam hatip lisesi müdürülüğüne atanmıştı. Uzun yıllar imam hatip müdürlüğü yapan Güler son 8 aydır Hendek milli eğitim şube müdürlüğü görevinde bulunuyordu. Çok şen ve sosyal bir kimliğe sahip olan Güler, aynı zamanda bir din bilgini ve din alimiydi. Çok iyi bir hatip olan Güler Cuma hutbelerinin vazgeçilmez vaiziydi.

En son vaizini 15 Şubat 2008 günü Yeni camide yapan Güler, vaazını yarıda kesmiş ve devamını haftaya anlatacağım diyerek vatandaşlara seslenirken, "Eğer Allah ömür verir haftaya kavuşursam" diyerek sözlerine son erdirmişti.

Çetin, ağır kış koşullarının yaşandığı Hendek ilçesi Dereboğazı mahallesi Çamlıca sokaktaki hanesinde Pazar akşamı okunan mevlid ile anıldı. Cenazesi pazartesi günü ikamet ettiği evinden sevenlerinin ve öğrencilerinin tekbir sesleri ile alınan naaşı Hendek Yeni camiye getirildi. Burada kılınan öğlen namazına müteakip Sakarya mütftü yardımcısı İsmail Hakkı Selim tarafından cami içersinde cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 3000 kişilik 3 katlı cami cemaati almadı ve çok sayıda vatandaş cami bahçesinde cenaze namazını ifa ettiler.

Kalabalık bir cemaat eşliğinde Hendek aile kabristanlığına gütürülen Güler’in naaşı anne ve babasının meftun olduğu aile kabristanlığına defnedildi. Mezarlıkta yaklaşık 1 metre kar yüksekliğine rağmen binlerce vatandaş Güler’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Güler’in duasını Adapazarı emekli müftüsü Ahmet Şark hoca yaptı. Şark, "Adapazarı ve Hendek çok değerli bir islam alimini kaybetmiştir. Acımız büyüktür." diyerek çok değerli bir dostunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Evli olan Güler, biri kız beş çocuk babasıydı. Kabristanlıkta bir konuşma yapan Hendek müftüsü İzani Turan, "Cenazeye uzaktan gelen vatandaşlarımıza Hendek belediye başkanı Ali İnci tarafından ikramlarda bulunulacaktır" diyerek davette bulundu.

Hiç yorum yok: