13 Şubat 2008 Çarşamba

Sosyal Sorumluluk Projesi Tam Hız Devam Ediyor

Bizim Hendek
Hendek
belediye meclis salonunda yapılan konut ihalesine 5 firma katıldı. Himpaş’ında kazanamadığı konut ihalesini Adapazarından "Ada Grup" kazandı.

Hendek belediye başkanı ilçenin geleceği adına çok önemli gördüğü "Sosyal Sorumluluk Projesi" adı altındaki çalışmalara bir yenisini daha ekledi ve Hendek ilçesi Turanlar mahallesinde ikamet eden vatandaşlara yönelik konut hamlesi başlattı. Bugün saat 14.30'da Hendek belediyesi meclis salonunda yapılan konut ihalesine 5 firma teklif verdi. İhaleye katılan firmaların verdikleri teklifler şöyle:

1- Şafak Kuyumculuk- Kocaeli // Teklifi 1.879.000 YTL
2- Tosunlar İnşaat- Gümüşhane // Teklifi 2.676.000 YTL
3- Himpaş- Hendek // Teklifi 1.997.000 YTL
4- Ada Grup- Adapazarı // Teklifi 1.570.000 YTL
5- Sefa İnşaat- Hendek // Teklifi 1.960.000 YTL oldu.

Hendek belediyesinin yapmayı planladığı toplu konutların ilk etabı beş bloktan oluşuyor. Her bir blok 1 katlı ve 50 metre kare olarak yapılacak. İlk etap konut sayısı 124 olacak. Mahallenin perişan halinin ortadan kaldırılmasına yönelik bu çalışmalarda konut bölgesinin çevre düzenlenmesi Hendek belediyesi tarafından yapılacak. Konutlar çok az peşin para ve uzun vadeli ödeme koşulları ile vatandaşlara teslim edilecek. İhale sonrası bir konuşma yapan belediye başkanı Ali İnci, "Başlatmış olduğumuz sosyal konut hamlemiz hızlı bir şekilde devam edecek, Mahallemizin bugünkü çağdışı görünümü sona erecektir. İhalede en yüksek teklif ile ihaleyi kazanan teklif arasında 1 trilyonun üzerinde fiyat farkı oluşmuştur. Hendek belediyesi olarak ihaleyi alan firmayı tebrik ediyorum" diyerek ihaleye katılan tüm firma yetkililerine makam odasında ikramda bulundu.

Hiç yorum yok: