13 Şubat 2008 Çarşamba

Kuş Gribi Toplantısı

Bizim Hendek
Hendek
Kaymakamı Harun Kaya, "Yaşam hakkı en kutsal haktır. İnsan sağlığını tehdit eden kuş gribi salgınına karşı duyarsız kalmamız düşünülemez" dedi. Kaya, hükümet konağı toplantı salonunda belediye başkanı Ali İnci ve daire müdürleri ile birlikte kuş gribi konulu toplantı yaptı. Toplantıya ilçe emniyet müdürü Zeki Ateş, ilçe jandarma komutanı üsteğmen Aykan Özsarı, ilçe tarım müdürü Zeki Ateş, ilçe milli eğitim müdürü Ahmet Yılmaz, sağlık kurul başkanı Dr. Metin Polat, Orman işletme müdürü Ayhan Şimşek, Çamlıca belde belediye başkanı Sinan Baylan, Muhtarlar deneği başkanı Hüseyin Baylan ve avcılar kulübü başkanı Ercan Yılmaz hazır bulundular.

Kaymakam Kaya, çevre ilçelerde görülen kuş gribi salgını konusunda çok dikkatli olunmasını isteyerek, kanatlı hayvanlarda görülen H5N1 virüsünün insan sağlığı açısından tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, "Her ne kadar Hendek ilçemiz rakım açısından bir avantaj sağlıyor görünse de bazı ova köylerimizde bulunan sulak alanlar göçmen kuşların güzergahında bulunmaktadır. Çevre ilçelerimizde görülen kuş gribi salgını bugün itibarıyle ilçemizde ve ilçemiz köylerinde yoktur. Ancak bu olmayacak anlamı taşımamalıdır" diyerek konuya çok duyarlı olunmasına dikkat çekti.

Kaymakam Kaya, ilçe tarım müdürülüğü tarafından her türlü önlemin alındığına dikkat çekerek özellikle köy muhtarlarının daha dikkatli olmalarını istedi. Kuş gribi hastalığının göçmen kuşlardan geçtiğini ifade eden kaymakam Kaya, "Bahçelerinde kanatlı hayvan besleyen vatandaşlarımız, hayvanlarını kapalı alanlara almak suretiyle göçmen kuşlardan gelebilecek virüsün önüne geçebileceklerdir."dedi.

İlçe tarım müdürü Zeki Ateş'de yaptığı açıklamada, "Hiçbir vatandaşımızın tedirgin olmasına gerek yoktur. Bakanlığımız gelişebilecek olaylara karşı tüm tedbirleri almıştır. İlçemizde meydana gelebilecek kuş gribi salgını çıkması durumunda vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek, hayvanlarının parasal değerleri bakanlığımız tarafından karşılanacaktır" dedi.

Toplantıda konuşma yapan Hendek belediye başkanı Ali İnci'de "Çevre ilçelerimizde ortaya çıkan olağanüstü durumun ilçemizde olmaması sevindiricidir. Tüm önlemlerimizi alalım ancak tedirginliğe gerek yok" dedi.

Toplantıya katılan tüm birim amirleri avcılar kulübü başkanı Ercan Yılmaz'ın "Av yasağını ileri bir tarihe alalım" önerisi kabul gördü ve av yasağı konusunda prensip kararı alındı.

Hiç yorum yok: