8 Şubat 2008 Cuma

Hendek'e 6 Trilyonluk Asfalt

Hendek belediyesi olağan Şubat ayı toplantısı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda tüm meclis üyeleri hazır bulundu.

İki gündem maddesi ile toplanan belediye meclisinde geçici işçilerin vize işlemlerinin yapılması ve Hendek Belediyesi tarafından yapılması düşünülen spor tesislerinin keşif bedelinin %30'unun bakanlık tarafından karşılanması yönündeki her iki gündem maddesi de oy birliği ile kabul gördü.

Sosyal Faaliyetlere İmkân
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci gündem dışı konuşmasında, "Hendeğimizin nüfusu bugün itibariyle resmi rakamlara göre 45.090 olmuştur. Ancak bu sayının içersinde ilçemiz üniversitesinde eğitim öğretim gören yaklaşık 6000 öğrenci yoktur. Toplam ilçe merkezi nüfusumuza baktığımızda ilçemiz 50.000 sınırını aşmıştır. Bu insanların sosyal faaliyetlerine imkan sağlayacak tesislerin yapılması önem arz ediyor. Meclisimizde aldığımız bu karar Hendek'imizin büyümeye talip olduğunun en güzel göstergesidir." diyerek yapılması planlanan spor tesisinin 3000 kişilik kapalı tesis olacağını, Türkiye resmi müsabakalarının yapılabilir olacağını ifade ederek, yapılabilecek müsabakalar nedeniyle ilçeye insan sirkülasyonunun olacağına dikkat çekti ve "Böylece Hendek Belediye meclisimiz almış olduğu bu örnek kararla esnafının cebine daha sıcak para girmesine vesile olmuştur" dedi.

6 Trilyonluk Sıcak Asfalt
Başkan İnci meclis üyelerini ilçede yapılan belediye faaliyetleri konusunda da bilgilendirdi. İnci, "yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Altyapı kanalizasyon çalışmaları Ağustos ayı itibarı ile bitirilmesi planlanmış, doğalgaz gelmesi münasebeti ile hatlarda çökmeler oluşmaktadır. Taban suyu işleyinceye kadar da bu çökmeler devam edecektir. Biz Hendek Belediyesi olarak yaz mevsiminin başlaması ile birlikte 6 Trilyonluk sıcak asfaltı programımıza aldık. İlçenin her yeri eşit şekilde asfaltlanacak,gelişmişlik her bölgemize eşit şekilde dağıtılacaktır. Ayrıca mevcut çocuk parklarımıza ilaveten ilçe genelinde 20 adet çocuk parkını da bu yaz hizmete sokacağız" diyerek meclis üyelerine teşekkür etti.

Hiç yorum yok: