12 Şubat 2008 Salı

Seri Katile Ömür Boyu Hapis

Çeşitli illerde 7 kişinin öldürülmesi olaylarının sanığı Yiğit Bekçe, Hendek'te bir kişiyi öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edildi. Arkadaşı Mehmet Karahasan'a ise 30 yıl hapis cezası verildi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Yiğit Bekçe, Mehmet Karahasan ile tutuklu sanıklara araç ve pompalı tüfek temin ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Celal Aykut Okumuş, tarafların avukatları ve öldürülen benzin istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ın eşi Dilek Çakır katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan Bekçe, üzgün olduğunu söyledi. Karahasan ise olayla ilgisinin bulunmadığını, suçsuz olduğunu öne sürdü. Tutuksuz sanık Okumuş da suçsuz olduğunu ve beraatını istediğini bildirdi.

Verilen aradan sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti, Bekçe'yi temyiz yolu açık olmak üzere Mehmet Çakır'ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse, cinayeti gizlemek ve delilleri ortadan kaldırmak amacıyla, olaya şahit olan Dursun Dere'yi yaraladığı gerekçesiyle de 15 yıl hapse mahkum etti.

Karahasan ise kasten adam öldürmek suçuna yardımcı olmaktan 15, suçun gizlenmesi amacıyla Dursun Dere'nin yaralanması olayına yardım etmekten 15 yıl olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, tutuksuz sanık Okumuş'un beraatına karar verdi.

OLAY

Bekçe ve Karahasan, 21 Ekim 2006'da Bursa-Yalova girişindeki bir kestane satış mağazasında çalışan Hüseyin Çalışkan'ı, daha sonra 3 gün içinde Kocaeli D-100 karayolu Savaş Dönmez Parkı yanındaki bir pişmaniye dükkanında Fatih Kılıç'ı, Sakarya'nın Hendek ilçesinde benzin istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ı, Mersin'in Erdemli ve Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde gasp amacıyla 4 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla 24 Ekimde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yakalanmıştı.

Hiç yorum yok: