18 Şubat 2008 Pazartesi

Hendek Kara Teslim

Cumartesi akşamından beri aralıksız yağan kar Hendek'i beyaz örtü ile kapladı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 55 cm olurken ilçenin uzak mahallelerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı. İlçenin yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığının 1 metreyi aştığı ifade ediliyor. Yoğun kar yağışına muhatap olan Hendek ilçesinde Hendek belediyesinin kar çalışmaları aralıksız sürerken belediye kar araçları da çalışmalarına geceli gündüzlü devam ediyor.

Devam eden kar yağışı nedeniyle açılan yolların tekrar kapandığı görülüyor. Hendek içersinden geçen uluslar arası tarnsit yolu D-100 karayolu da kardan nasibini aldı ve gece boyunca adeta hayalet yola dönüştü.Hendek belediyesi ulaşım müdürlüğü kar konusunda vatandaşları uyararak, "Sürücüler mümkünse özel araçlarını yol kenarlarında bırakmasınlar. Kara araçlarının çalışma alanı daralıyor." Diyerek vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda uyardılar.

Bazı vatandaşların ise kişisel düşünce doğrultusunda hareket ettiklerini ifade eden belediye yetkilileri, "bazı vatandaşlarımız hastamız var, aracım uçurumun kenarında imdat bekliyoruz" dediklerini ancak gidilen yerlerde hastanın olmadığını gözlemlediklerini, araçlarında zincir takmadıklarından köy yollarında mahsur kaldıklarını gördüklerini söyleyerek, "vatandaşlarımız lütfen ekiplerimize yardımcı olsunlar" uyarısında bulundular.

Hiç yorum yok: