5 Kasım 2007 Pazartesi

Yılın Annesine Devlet Desteği

Hendek ilçesinde yaşayan ve Hendek Belediyesi tarafından yılın annesi seçilen Hanife Karagüzel'e, Çocuk Esirgeme Kurumu Yardım eli uzattı.

6 çocuğundan 3'ü zihinsel engelli olan Hanife Karagüzel'e Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış sahip çıktı. Karagüzel'i evinde ziyaret eden Barış, aileye 1000 YTL maaş bağlanacağını söyledi.

Barış, engelli çocuğu olan ailelere devletin ciddi yardımlar yaptığını fakat ailelerin bunlardan çok fazla bilgisi olmadığını söyleyerek, "Aileler haklarını iyi öğrensinler ve bunu istesinler" dedi.

Hendek Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin yardımlarıyla ayakta duran Hanife Karagüzel'in durumu belediye yetkililerince Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bildirildi. Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'yle birlikte Karagüzel'i evinde ziyaret etti. Karagüzel'in durumunu inceleyen Barış, 3 zihinsel engelli çocuğu bulunan anneye bin YTL maaş bağlayacaklarını söyledi. Barış, engelli çocuğu olan ailelere devletin ciddi yardımlar yaptığını fakat ailelerin bunlardan çok fazla bilgisi olmadığını söyleyerek, "Aileler haklarını iyi öğrensinler ve bunu istesinler." dedi. Karagüzel, Hendek Belediyesi'nce yılın annesi seçilmişti.

Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış daha sonra Hendek Belediyesi'nin evlendirdiği engelli çift Zerrin-Esen Gider'i evinde ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Engelli insanların yuva kurmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Barış, engellilere bu konuda destek olunması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok: