2 Kasım 2007 Cuma

Hantekliler Doğalgazı Buruk Karşılıyor

Adapazarı'nda Kasım ayının başında Hendek'e doğalgaz verilmesi planlanıyor.

Hendek Belediyesi'nin TOKİ ile işbirliği yaparak inşa ettiği Hantek Konutları Fulya Sitesi'nde ise buruk sevinç yaşanıyor.

Adapazarı'nda doğalgaz verilmesi için kazı çalışmalarının çoğunu tamamlayan Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş (AGDAŞ), kasım ayının başından itibaren Hendek'e doğalgaz vermeyi planlıyor.

Hendekliler tarafından sevinçle karşılanan doğalgaz, Hendek Belediyesi'nin TOKİ ile işbirliği yaparak inşa ettiği Hantek Konutları Fulya Sitesi sakinleri tarafından buruk bir şekilde karşılanıyor. 3 sene önce konutları doğalgaza uygun bir şekilde teslim alan bina sakinleri, AGDAŞ'ın "Bu sistem doğalgaz verilmesine uygun değil" itirazıyla şok oldular. Bacalarını elden geçirtip içerisine çelik boru geçirmek zorunda kalan veya hermatik kombi almak zorunda kalan Hantek sakinleri, bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istiyorlar.

Hantekliler, "Biz konutlarımızı doğalgaza uygun şekliyle teslim aldık. Bacalar doğalgaza uygun şekilde yapıldı. Evlerimize girerken kombilerimizi de aldık. Şimdi AGDAŞ diyor ki, bu sistem doğalgaz verilmesine uygun değil, 2005 yılında TSE standartları değişti. Peki bizim suçumuz ne? Evlerimize doğalgaz bağlatmak için ya bacalarımızı yeniden yaptırmak zorunda kalıyoruz ya da hermatik kombi almak zorunda kalıyoruz. Bacalarımızı yeniden yaptırsak bir sürü masraf çıkıyor. Kombi alsak eski kombimiz boşa çıkacak ve yine masraf. Ya AGDAŞ bize karşı keyfi uygulama yapıyor ya da konutlar yapılırken kandırıldık. Yetkililer bizim bu mağduriyetimizi lütfen gidersinler. Doğalgaz verip bu sevinci yaşatanlar hevesimizi kursağımızda bırakmasınlar" diyorlar.

Hiç yorum yok: