29 Kasım 2007 Perşembe

PKK'nın Gençlik Yapılanmasına Darbe

Sakarya'da terör örgütü PKK'nın gençlik kadrosuna üye kazandırdıkları ve eylem hazırlığında bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlıların sağlık kontrolüne getirilişleri esnasında bir grup vatandaş saldırı girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce Adapazarı ve Hendek'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9'u kadın, 29 kişi, PKK'nın gençlik kadrosuna üye kazandırdıkları ve eylem hazırlığında bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı. Çoğu üniversite öğrencisi zanlıların kaldıkları evlerde yapılan aramalarda Abdullah Öcalan posterleri, terör propagandası içeren döküman ve molotof kokteylleri bulundu. Molotof kokteylleri ile birlikte yakalanan 3 kişinin eylem hazırlığı içinde olduğu bildirildi. Gözaltına alınan zanlılardan 9'u olayla ilişkisi bulunmadığı gerekçesiyle Savcılığın talimatı üzerine serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 20 zanlı bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilmeden önce Erenler Sağlık Ocağı'na doktor kontrolüne getirildi. Bu esnada bir grup vatandaş zanlılara tepki gösterdi. Eşinin Şırnak'ta asker olduğunu söyleyen bir kadın, annesi ile birlikte zanlılara saldırmak istedi. Çevik Kuvvet ekiplerince yatıştırılmaya çalışan kadın gözyaşlarını tutamadı.

Sağlık Ocağı çevresinde toplanan kalabalık Türk bayrağı açtı. Grup 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Mecliste PKK istemiyoruz' sloganları attı. Grup zaman zaman zanlıların bulunduğu otobüse saldırdı. Kalabalığın artması üzerine Sağlık Ocağı'na takviye çevik kuvvet ekibi gönderildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar vatandaşlarca yuhalandı.

Hiç yorum yok: