18 Kasım 2007 Pazar

Maç Bitti Saha Karıştı!

Sakarya 1. Amatör Süper Ligi takımlarından As Akyazıspor ile Hendekspor arasında Akyazı'da oynanan ve Hendekspor'un 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrasında olaylar çıktı. Hakemin maçın bitiren düdüğü sonrasında futbolcular birbirlerini saldırdı. 4 futbolcunun çeşitli yerlerinden yaralandığı maç sonrasında maçın hakemi de şikayetçi olunca polis bir kişiyi gözetim altına aldı.

Akyazıspor 37.dakikada Sezer'in ayağından gol attı. İkinci yarıda Hendekspor Oğuz ile beraberlik golünü yakaladı. Bir dakika sonra ise maçın hakemi Ömer Faruk Yeşil As Akyazıspor'dan Yasin'i kırmızı kartla oyundan attı. 90. dakikada As Akyazıspordan Harun iki sarı kart görerek oyundan atıldı. Maçın hakemi Yeşil'in maçın bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte saha karıştı.

As Akyazısporlu futbolcular soyunma odalarına giderken futbolcular arasında biranda arbede yaşandı. Büyük kargaşanın yaşandığı olayda As Akyazısporlu futbolcular dövüldü. Polisin güçlükle önlediği olaylarda 4 futbolcu yaralandı.

Maçın hakemi Ömer Faruk Yeşil de saldırıda dövüldüğünü öne sürerek polise başvurdu. Hakem Yeşil, Akyazı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Polis olaylara karışan bir kişiyi gözetim altına aldı.

Futbol karşılaşması ile ilgili olarak ise şunları söylebiliriz:

Hakemler: Ö. Faruk Yeşil *, Nazmi Ayan **, Göksun Ataoğlu**

As Akyazıspor: Uğur *** Talha ** Savaş ** Yasin ? Birol ** Serdar ** Zeki *** Şakir ** (Harun ?) Kadir ** Sezer ** İlkay ** (Sadettin **)

Ant: Fikret Karakaş

Hendekspor: Hasan ** Ümit ** Y. Emre *** Serhat *** Zafer *** Tuna ** Cengiz *** Fatih ** (Hasan **) Ali Yalçın ** ( Oğuz **) Savaş *** Ufuk ***

Ant: Sadun Hoşbay

Goller: Sezer '35 [As Akyazı], Savaş'71, Cengiz'85 [Hendekspor]

Maça iyi başlayan taraf Hendekspor’du. İlk dakikalarda Akyazıspor kalesinde bulduğu fırsatları değerlendiremedi 25. dakikadan sonra Akyazı oyunda dengeyi buldu ve gol aramaya başladı.

Maçın 35. dakikasında Akyazı sağ taraftan bir taç atışı kazandı. Talha bekletmeden çizgiye inen Zeki yerden bir vuruşlu altı pasa gönderdi. Kaleci Hasan'ın önünde topa topuğu ile dokunan Sezer takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya Hendekspor beraberliği sağlamak için oyuna hızlı başladı.

Akyazıspor kalesinde yakaladığı fırsatları kaleci Uğur önledi. Hendek beklediği gole 71. dakikada kavuştu. Hendek forvetleri sağdan kaleye paralel bir orta yaptı. Uzaklaştırılamayan topa güzel bir vuruş yapan Savaş takımının beraberlik golünü attı. Golden 1 dakika sonra gole giden rakibini düşüren ve sahanın en iyilerinden olan Yasin kırmızı kartla oyun dışı kalınca As Akyazı oyun disiplininden koptu.

Bu dakikadan sonra oyun Akyazı kalesi önünde oynanmaya başladı. Bu baskı Hendekspor’a galibiyeti getirdi. 85. Dakikada 18 dışında ayağına gelen topa sert ve düzgün bir vuruş yapan Cengiz takımını 2-1 öne geçiren golü attı.

Golle birlikte oyun sertleşti. Oyuna sonradan giren Harun 90+1 de 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. Hakemin bu kararını ağır bulan futbolcu ve yöneticiler uzun süre itiraz ettiler.

Maçın son düdüğü ile birlikte saha bir anda karıştı.

Polis olayları fazla büyümeden önlerken seyircilerin sahaya girmesine engel olamadı. Bu arada maçın hakemleri de As Akyazısporlu yöneticilerin ve Akyazı taraftarlarının saldırısına uğradı. Polis saldırganlara engel olmaya çalışırken Hakemler ellerindeki bayrak sopaları ile kendilerini korumaya çalıştılar.

Uzun süren bir bekleyişten sonra Hendekspor takımı polis nezaretinde Akyazı'dan ayrılırken karşılaşmanın hakemi kendisine saldıranlar hakkında şikayette bulundu.

Bu arada As Asyazıspor antrenörü Fikret Karakaş, geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere hakemlerin soyunma odasına girerken maçın hakeminin kendisini olayları çıkarmakla suçladığı öğrenildi.

Dostça başlayan maçın olaylı bir şekilde sonuçlanması Hendek ve Akyazı’da üzüntü ile karşılandı.

Hiç yorum yok: