13 Nisan 2008 Pazar

Uşak'ta Başpehlivan Kavakçı

Uşak'ın Eşme İlçesi Yeşilkavak Köyü'nde bu yıl 9.'su gerçekleştirilen geleneksel yağlı pehlivan güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. 320 pehlivanın 9 ayrı kategoride yarıştığı güreşlere yöre halkı yoğun ilgi gösterdi.

Yeşilkavak Köy muhtarlığınca köy meydanında içme suyu yararına düzenlenen 9. yağlı pehlivan güreşleri tarhi Kırkpınar güreşlerini aratmadı.Sabah saatlerinde dualarla başlayan güreşleri yerel bürokratlar, çevre illerden gelen güreşseverler ile yöre halkı izledi. Yaşları 6 ile 35 arasında değişen 320 pehlivanın güreşleri son derece çekişmeli geçti. Kırkpınar pehlivanlarının da katıldığı güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. 16 başpehlivanın güreştiği baş güreşler yoğun ilgi görürken Vali Kayhan Kavas, pehlivanların kuralarını çekti.

Festival havasında geçen güreşlerde Yeşilkavak köyü İçme suyu deposu için yardım toplandı. Güreşlerde kendi kategorilerinde ilk üçe giren pehlivanlara çeşitli hediyeler ve altın verildi. Güreşlerde Başpehlivan, Sakarya bölgesinden Mahmut Kavakçı oldu.

Hiç yorum yok: