3 Nisan 2008 Perşembe

Sıra Ne Zaman Çayboyu'na Gelecek?

Gün be gün Hendek çarşısı yeni düzenlemelere sahne oluyor. Her sene bir dolu bütçe ayrılarak yepyeni düzenlemeler yapılıyor. Bir sene yapılan yenilik ertesi sene yerini bambaşka çalışmalara bırakıyor. Öte yandan pek çok alana da hiç dokunulmuyor.

Potansiyel olarak Hendek'in en güzel mesire yerlerini barındıran Çayboyu'nda bugüne kadar kayda değer bir çalışma yapılmadı. Ya da göz boyama amacıyla iş araçları çayın içine sokuluyor, çaydaki iyice zayıflayan biyolojik yaşamı tümden katleden bir kepçe çalışması yapılıp otlar sökülüyor. zamanla her şey yine eskisine dönüşüyor.

Oysa Hendek'in ortasından geçen Uludere Çayı'nın düzenlenmesi ile ilçemiz doğal bir yürüme parkuru kazanabilir, burada gezinti alanları oluşturulabilir, çevre bahçelerin özel dinlence alanlarına çevrilmesi desteklenebilir. Böylece Hendeklilerin bahar ve yaz akşamlarında alternatifsiz kalan Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Parkı ( ve Botanik Park) Muammer Sencer Caddesi, Zeki Cömert Parkı gibi dinlence alanlarına İzmir'in "Kordon Boyu" gibi Hendek'in simgesi olabilecek bir dinlence alanı eklenmiş olur.

Hiç yorum yok: