1 Nisan 2008 Salı

Gaspçı Sanığa 40 Yıl Hapis

Hendek'te nitelikli gasp, gasp suçunu gizlemek amacıyla 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlarından yargılanan sanık mahkemece 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2007 Haziran'da Hendek Yeşiltepe Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin ve Nezaket Özyalgın çiftinin evine geceye yarısı girerek çiftin altınlarını aldığı ve suçu gizlemek amacıyla Hüseyin Özyalgın'ı tabancayla eşi Nezaket'i ise sopayla vurarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan Kadir Y. (27), Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Kadir Y, mağdur Nezaket Özyalgın ile sanık ve mağdur tarafın avukatları katıldı.

Mahkemede son kez ifade veren Nezaket Özyalgın, evlerinde boğazını sıkarak kendisini öldürmeye çalışan ve kolundaki altınları çalan kişinin Kadir Y. olduğunu ileri sürdü. Özyalgın, sanığı gözbebeğinin rengine kadar teşhis ettiğini söyledi. Son sözü sorulan Kadir Y. ise suçu kendisinin işlemediğini iddia ederek suçsuz olduğunu ve tahliyesini istediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, Kadir Y'yi geceleyin başka bir şahıs ile birlikte iştirak halinde geceleyin silahla gasp suçunu gerçekleştirdiğinden temyiz yolu açık olmak üzere 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın gasp suçunu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak ve yakalanmamak için Hüseyin Özyalgın'ı tabancayla vurarak öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı. Mahkeme heyeti oluşan zararın ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak verilen cezayı 15 yıla indirdi. Sanık yine gasp suçunu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak ve yakalanmamak için Nezaket Özyalgın'ı öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti müebbet hapis cezasını oluşan zararın ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak 13 yıl hapse mahkum etti. Sanık 3 ayrı suçtan toplamda 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

OLAY

Geçen yıl haziran ayında Hüseyin ve Nezaket Özyalgın çiftinin evine giren iki kişiden biri Hüseyin Özyalgın'ı tabancayla eşi Nezaket'i ise sopayla yaraladıktan sonra evdeki ziynet eşyalarını alarak kaçmıştı. Polis çiftin verdiği ifadeler doğrultusunda şüphelilerden Kadir Y'yi gözaltına almıştı. Yakalanan zanlı Nezaket Özyalgın tarafından teşhis edilmişti.

Hiç yorum yok: