12 Nisan 2008 Cumartesi

Polis Teşkilat'ının 163'üncü Kuruluş Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Ada Postası
Hendek Cumhuriyet Alanı
'nda başlayan törenlere İlçe Emniyet Müdürlüğü ev sahipliği yaparken, Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanı Yzb. Taner Manav, Jandarma Komutanı Yzb. Şefik Kolat, Hendek Cumhuriyet Savcısı Serhat Çetinkaya, Hakim İbrahim Temir, Hakim Necmi Mengü, Kuvayi Milliye Onursal Başkanı Rüştü Çürüksulu, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, Kuvayi milliye teşkilatı ve ilçe halkı katıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan' ın kabir ziyareti ile devam eden tören ilçe emniyet müdürlüğü binasında verilen yemek ile son buldu.

Cumhuriyet Alanı'nda tören elbiseleri giyen polis memurlarının Atatürk Anıtına çelenk konmasıyla başlayan polis bayramında ataya saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Polis bayramının önemini anlatan konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Zeki Ateş yaptı. Ateş, polis teşkilatının kuruluş amacına dikkat çekerek "İnsanoğlunun toplum hayatına geçtiğinden bu yana en önemli sorunu güvenlik olmuştur. Toplumlar devlet düzenine geçtikten sonra bu önemli sorunu merkezlerde polis teşkilatı kurarak sağlamışlardır. Polisimize bu görev anayasa ve kanunlarla verilmiş olup, yasalara bağlı kalarak görevini yapmaktadır. Son günlerde dünyada meydana gelen olaylar ülkemizi odak noktası yapmış, güçlü ve istikrarlı Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar özellikle terörden medet ummaya çalışmaktadırlar. Polisimiz halktan da aldığı destekle her türlü görevi başarıyla yapmaya devam etmektedir. Asker ve polisimizin güçlü olması iç ve dış düşmanlarımıza korku salmaktadır. Bize yapılan saldırılar bizleri yıldırmayacaktır. Polis kanunsuzluklara karşı mücadelesini sürdüren bir kurumdur. Bu vesile ile sevgili meslektaşlarımızın bu mutlu günlerini candan kutlar, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim." dedi.

Cumhuriyet Alanı'ndaki tören sonrası Hendek Endüstri meslek lisesi öğrencileri tüm polis memurlarına ve törene iştirak eden resmi kurum, siyasi parti mensupları, Kuvayi Milliye Teşkilatı mensuplarına, sivil toplum örgütü temsilcilerine ve Hendek halkına karanfil dağıttılar.

Polis bayramı dolayısıyla, törene katılan tüm birimler Diyarbakır'da görevi esnasında teröristler tarafından kalleşçe şehit edilen şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın kabrini ziyaret ederek kabri başında fatiha okudular.

Kabir ziyareti sonrası ilçe emniyet müdürlüğüne geçen heyete burada ilçe emniyet müdürlüğü personelince yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin ardından ilçe Cumhuriyet Savcısı Serhat Çetinkaya tarafından başarılı 13 polis memuruna takdirname verildi.

Hiç yorum yok: