15 Nisan 2008 Salı

Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş., İspanya'da Fabrika Kuruyor

İspanya'nın Murcia bölgesinde spiral kaynaklı çelik boru fabrikası kurma çalışmalarına başlamış olan Noksel'in Hendek'te bulunan tesisleri Murcia Eyaleti'nin Yatırımlardan sorumlu Ekonomi Bakanı Inmaculada Garcia, Lorca Belediye Beşkanı Francisco Jodar ve beraberindeki heyet tarafından ziyaret edildi.

Gelecek yıl açılışı yapılacak fabrika bölgedeki ilk Türk yatırımı olma özelliği taşıyor. Adapazarı ve Hendek'te kurulu fabrikalarında 750 bin tonluk üretim yapan Noksel Çelik Boru Sanayi AŞ. Bu üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu İspanya'ya ihraç ediyor.

Konuk heyeti Hendek tesislerinde karşılayan Noksel A.Ş,. Genel Müdürü Salim Erol Akkoyunlu, İspanyol heyetine yaptığı konuşmada İspanya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliğine girme sürecini desteklemesinin mutluluk verici olduğunu ve Murcia bölgesinin de fabrika yatırımları için kendilerini desteklemesini beklediklerini belirtti. Akkoyunlu'nun temennilerine cevap olarak Innamaculada Garcia da Noksel'e bu sebeple geldiklerini ve yatırımı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

İspanya'da kurulacak olan Noksel Espana için verilen tam destek için teşekkürlerini belirten Akkoyunlu daha sonra İspanyol heyete Hendek tesislerini gezdirdi.

Üretimin tüm aşamalarını tek tek inceleyen Lorca Belediye Başkanı Francisco Jodar, "Bu Lorca için önemli bir yatırım olacaktır. Noksel yetkilileri bize yardımlarımiz için teşekkür ettiler biz de onlara yatırımları için teşekkür ediyoruz" dedi.

İnmaculada Garcia da verdiği röportajda Noksel'in metalurji alanında çok ileride olduğunu ve böyle bir fabrikanın aynısının İspanya'da kurularak iş imkanı sağlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Noksel'in İspanya tesislerinin yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine ulaşması hedefleniyor.

Salim Erol Akkoyunlu, "Geçen yıl İspanya'ya 72 bin ton boru sevkiyatı yaptık, İspanya'nın önümüzdeki yıllarda Cezayir'den gelecek yeni gaz hattıyla birlikte boru talebinin artacağını biliyoruz" dedi. Nakliyenin getirdiği dezavantajlardan kurtulmak için İspanya'ya fabrika kurmayı kararlaştırdıklarını belirten Akkoyunlu Murcia yönetiminin kendilerine sunduğu imkanların Noksel Espana'yı bu bölgede kurmalarının en önemli nedeni olduğunu sözlerine ekledi. Bir sene içinde kurulması hedeflenen tesiste 75'i Türk olmak üzere 250 kişi görev alacak.

Hiç yorum yok: