7 Nisan 2008 Pazartesi

Atık Su Arıtma Tesisi Devreye Girdi

Ada Postası
Hendek Atık su Arıtma Tesisi
tamamlanarak tesise su alınmaya başlandı. Hendek'in ve II. OSB'nin atık sularının arıtacak tesise su alınmaya başlandığını belirten Rüstem Keleş, "Tesis bir kaç aya kadar tam kapasite ile çalışacak" dedi.

ADASU'nun Hendek II. OSB sahasında 30 bin metrekare alan üzerinde inşa ettiği Hendek Atık su Arıtma Tesisi'nin yapımı tamamlandı. ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş atık suyun doğaya yeniden kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek bundan sonra Hendek ve II. OSB'nin atık sularının arıtılarak Dinsiz Deresine verileceğini böylece kullandığımız suyun doğaya kazandırılmış olacağını söyledi.

Arıtmanın yapımı hakkında bilgi veren Keleş "Tesis inşaatı İller Bankası'nca ihale edildi, yüklenici firma tarafından yürütülen inşaat, İller Bankası ve ADASU kontrollüğünde tamamlandı. Saatte 1000 metreküp atıksuyu arıtacak kapasitedeki tesis 65 bin kişiye hitap edecek. Böylesine modern bir tesisi Hendek'e kazandırmaktan sevinç duyuyoruz" dedi. Tesiste kaba ızgara, ince ızgara, kum ve yağ tutucu, biyolojik arıtma için havalandırma havuzu, çökeltme havuzu, çamur üniteleri ve pompa üniteleri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: