16 Nisan 2008 Çarşamba

14 Yaşındaki Sanığa 10 Yıl Hapis Cezası Verildi

14 Yaşındaki Sanığa Cinsel İstismar ve Gasp Suçundan 10 Yıl Hapis Cezası Verildi

Hendek'te küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 14 yaşındaki sanık, her iki suçtan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Ağustos ayında Hendek'te 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve parasını gasp ettiği gerekçesiyle yargılanan T.H. (14), Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık T.H. ile sanık ve mağdur tarafın avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, T.H'yi küçük yaşta çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 15 sene hapis cezası verdi. Sanığın suçu işlediği tarihte 15 yaşını doldurmamış olmasını ve sanığın dava sırasındaki açıklamalarının suçun sübutuna ve nitelenmesine yardımcı olduğunu dikkate alan mahkeme, cezayı 5 yıl 10 aya indirdi.

Mahkeme heyeti sanığı, gasp suçunu işlediği gerekçesiyle yaşının küçük oluşunu da dikkate alarak 4 sene 2 ayla cezalandırdı.

Olay
Hendek gerçekleşen olayda T.H, okul önünde kolye satan 14 yaşındaki T.U'yu kandırarak dere kenarına götürmüş, çakı bıçağıyla tehdit ederek 10 YTL parasını aldıktan sonra cinsel istismarda bulunmuştu.

Hiç yorum yok: