1 Nisan 2008 Salı

Ayda 100 YTL'ye Konut

Bizim Sakarya
Hendek
Belediye Başkanı Ali İnci, ilçede temeli atılan yeni konutların çok uygun ve hesaplı olduğunu söyledi. İnci; "Kimse bu kadar kaliteli ve ucuz konutu bizim şartlarımızda veremez" dedi.

Hendek İlçesi'nin Turanlar Mahallesi'nde yaşayan ... vatandaşlara yapılan 125 konut için çalışmalar hızla sürüyor. Toplam 20 bin YTL'ye 20 yıl vadeyla satılacak kontular için ilk etapta belediyeye 2 bin 500 YTL peşinat verilecek. Çok kısa zaman için de bitirilecek olan konutları depreme dayanıklı olacak.

Hendek'te 2003 yılında başladıkları 300 konutu 1 yıl gibi bir zamanda teslim ettiklerine işaret eden Başkan Ali İnci, "Bu konutlara ilgi büyük oldu. Şimdi Turanlar Mahallesi'nde yaptıracağımız konutlara da mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Burada ... kardeşlerimizin isteklerine uygun konutlar yapıyoruz. Herkes belediyeye sabit fiyat garantisiyle borçlanacak. Kimseye kredi çektirmiyoruz. Bankalarla muhatap etmiyoruz. Herkes bizimle muhatap olacak. Vatandaşlarımız bu konutlara ayda 100 YTL ödeyerek sahip olacak. Borçları bittiğinde ise tapularını alacaklar" dedi.

Ekonomik durumu iyi olmayan aileleri de düşündüklerini bildiren Ali İnci, "Biz kimseyi sokakta bırakma niyetinde değiliz. Bunun için imkanlar dahilinde 43 ev yaptırmak için kolları sıvadık. Bunun için bazı girişimlerde bulunduk. Sonuçta 43 evi yaptırdık. Konutları yapıp vatandaşlara hibe ediyoruz" diye konuştu. Bazı ailelere de destek verdiklerini söyleyen Başkan İnci, kendi evini yaptıracak olan kişilere de sahip çıktıklarını kaydetti.

İnci şöyle konuştu:

"Biz vatandaşlara proje veriyoruz. Bir ve iki katlı ev projelerimiz var. Yapı ruhsatlarını ve diğer yasal izinleri biz karşılıyoruz. Ayrıca kum, hafriyat gibi desteklerimiz de oluyor. Bu şekilde yardımcı olduğumuz 15 aile kendi evini yaptı. Hendek ve halka hizmet için yola çıktık. Bizim tek yaptığımız, işimize sahip çıkıp, halkımıza hizmet getirmektir" dedi.

Hiç yorum yok: