16 Nisan 2008 Çarşamba

"İtalyan Gelin"in Resmini Yaptı

Bizim Sakarya
Dünya barışı için gelinlikle çıktığı yolculukta Gebze yakınlarında boğularak öldürülen İtalyan performans sanatçısı "Pippa Bacca" olarak bilinen 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo, ressam Ersoy Ayyıldız'ın tuvaline yansıdı. Ayyıldız, resmi di Marineo'nun ailesine vereceğini söyledi

Hendek'te resim sergisi açan ressam Ersoy Ayyıldız, Gebze yakınlarında öldürülen İtalyan sanatçı Bacca'nın da resmini çizdi. Hendek Belediyesi'nin organizasyonuyla Rasimpaşa Kültür Merkezi'nde resim sergisi açan Ayyıldız, yapıtlarıyla büyük ilgi topladı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve seçkin davetlilerin katılımıyla açılan sergi davetlileri duygulandırdı.

Ailesine gönderecek
Ressam Ayyıldız, sergisinde çirkin bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İtalyan barış gelini Bacca'nın bir resmini yağlı boya tuvale işledi ve izleyenlere olayın trajik yönünü göstermeye çalıştı. Ayyıldız, bir sanatçı olarak bu olayın kendisini derinden yaraladığını ifade ederek, "Böylesine çirkin bir olayın ülkemizde olması beni çok üzdü. Bizim ülkemizde böyle bir olay olmamalıydı. Duygularımı tuvale işleyerek bu sanatçının resmini yaptım. İtalyan konsolosluğu aracılığıyla ailesine vereceğim. Ulusum adına ve kendi adıma özür dileme amacı taşıyan bu tablonun üzüntülerimizin izini taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Sergide Barış Manço
1975 yılında Avusturya'da doğan Ersoy Ayyıldız, 1992 yılından bu yana Sapanca'da yaşıyor. Genel olarak sürrealist resimler yapan sanatçı, 1993-2008 yılları arasında 33 kişisel sergi açtı, birçok karma sergiye katıldı. Ersoy Ayyıldız, resim çalışmalarını Sapanca'daki atölyesinde sürdürüyor.

Hiç yorum yok: