18 Nisan 2008 Cuma

Hendek'te Okul Ormanı Projesi

Bizim Sakarya
Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen proje, Karatoprak Köyü'nde törenle uygulamaya konuldu

Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen "Okul Ormanı Projesi" törenle uygulamaya konuldu.

Karatoprak Köyü'ndeki törende konuşan Kaymakam Harun Kaya, "Bugün geleceğimizi ellerimizle oluşturmak adına, ülkemizin orman alanlarını daha ileriye taşımak için buradayız” dedi.

İlçe genelinde değişik alanlarda fidanlama çalışması yapılacağını ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ve Çevre Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü bu çalışmada okullarımızın desteğiyle "Okullar Ormanı" inşa ediyoruz. Yarın büyüyüp arkanıza baktığınızda gurur duyacağınız bir ormanınız olacak. Bu çalışmanın bakımını Orman İşletme Müdürlüğü yapacak, bizler de takipçisi olacağız "Ülkemiz herkesin gıpta ettiği bir ülkedir.Bunun mimarları sizlersiniz."

Orman İşletme Müdürü Ayhan Şimşek de fidanı dikimi konusunda bilgi verdi. Daha sonra 5 dönüm araziye 10 bin 200 adet akasya ve 500 adet de Karaçam fidanı dikildi.

Bozuk organizasyon
Tören için bir kooperatife ait araçlarla ücretsiz olarak Karatoprak Köyü'ne taşınan öğrenciler, yolun tamamının araç geçişine uygun olmaması nedeniyle tören alanına 2,5 kilometre kala inmek zorunda kaldı. Çamur içinde yürümek zorunda kalan öğrenci ve öğretmenler, su ihtiyaçları da düşünülmediği için hayvan sulama yalaklarındaki sudan içmek zorunda kaldılar.

Hiç yorum yok: