11 Ekim 2007 Perşembe

Sipariş Yönetmelik Kabul Edildi

Büyükşehir Belediye Meclisi Akaryakıt ve LPG İstasyonları ile ilgili yönetmelikler ilgili komisyonlarda görüşülmeden ve konuyu tartışmadan kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Başkan Aziz Duran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda önce yönetmelik değişiklikleriyle ilgili gündeme madde ilave edildi. Gündemdeki diğer konular görüşüldükten sonra sıra bu konuya geldi. Oy çokluğu ile Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve DYP’li Meclis Üyesi Adnan Uyumaz konunun komisyonlarda tartışılmadan Meclis’e getirilmesini eleştirirken Meclis’in seçtiği komisyonların hiçe sayıldığını belirttiler. Ancak oy çokluğu ile yönetmelik değiştirilerek onaylandı.

Bilindiği üzere konu geçtiğimiz günlerde görüşülmüştü. Grup toplantısı Büyükşehir Belediyesi’nin Akaryakıt ve Servis İstasyonları Yönetmeliği ile LGP İstasyonları Yönetmeliği Değişiklik ile ilgili plan Cuma akşamı AKP Grup toplantısında hazırlandı. Konu acilmiş Hukuk ve İmar Komisyonları’nda tartışılması gereken Yönetmelik taslakları tartışmaya açılmadan AKP grubunda görüşüldü. Grupta Başkan Aziz Duran konunun aciliyeti nedeniyle yeni yönetmeliklerin bugünkü Meclis toplantısında kabul edilmesini istedi. İlave madde Duran’ın isteği üzerine yönetmelik değişiklikleriyle ilgili grup kararı alındı. Buna göre her iki yönetmelik taslağının görüşülmesi için Meclis gündemine ilave madde eklenmesi için önerge verilecek ve değişiklik bu yolla Meclis’ten geçirilmiş olacak. 25 metreye Yönetmelik değişiklikleri akaryakıt ve LPG istasyonlarının okul ve kavşaklara mesafesini 100 metreden 25 metreye indiriyor. İstasyonların en az 4 bin metre kare alana sahip olması gerektiğini belirten şart da değişiklikle kaldırılıyor.

2 yorum:

Selim Şimşir dedi ki...

Çok güzel bir haber ama bir hendekli olarak Çarşı merkezinde Cumhuriyet ilkokuluna 50m mesafedeki benzin istasyonu geliyor insanın aklına.. ona neden musade ettik efendim o zaman..?

aTaLaY dedi ki...

Geçmiş zaman kullanmamak gerekir. Zira hala benzin istasyonu okulun yakınında. Keza yakında kalabalık bir topluluğa hizmet edecek olan Yapı Kredi Bankası'da hemen dibinde istasyonun. Zaten asıl problem şu: Şehir ortasında benzin istasyonu olmalı mı?

Haberde Ali İnci'nin okul yanındaki istasyonlara karşı olduğu yazıyor. Bizim istasyon için de bir çözüm bulacaklardır.