10 Ekim 2007 Çarşamba

Kimyevi madde yüklü tanker, kendisine çarpan kablo yüklü TIR'la birlikte, cayır cayır yandı

TEM otoyolu Hendek mevkiinde, İstanbul'dan Düzce'ye giden İbrahim Kalmuk yönetimindeki elektrik kablosu yüklü 61 4 2928 plakalı TIR, yol kenarında park halindeki Yasin Acer'in kullandığı kimyevi madde yüklü 63 LH 992 plakalı tankere çarptı. Çarpmanın etkisiyle tankerden sızan kimyevi maddenin alev almasıyla çıkan yangın tır ve tankere sıçradı. Bu sırada kaza yerinden geçen Ali Turunç'un kullandığı 34 YNZ 36 plakalı otomobil ve Şeref Kuru'nun kullandığı 34 UY 5045 plakalı minibüs de alev aldı.

Meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazada, Düzce ve Hendek itfaiye ekiplerinin çabalarına rağmen, alev alan kimyevi madde yüklü tanker, bir TIR ve bir otomobil tamamen, bir minibüs ise kısmen yandı.

Edinilen bilgiye göre, TEM otoyolu Hendek mevkiinde, İstanbul'dan Düzce'ye giden İbrahim Kalmuk yönetimindeki elektrik kablosu yüklü 61 4 2928 plakalı TIR, yol kenarında park halindeki Yasin Acer'in kullandığı kimyevi madde yüklü 63 LH 992 plakalı tankere çarptı.

Çarpmanın etkisiyle tankerden sızan kimyevi maddenin alev almasıyla çıkan yangın tır ve tankere sıçradı. Bu sırada kaza yerinden geçen Ali Turunç'un kullandığı 34 YNZ 36 plakalı otomobil ve Şeref Kuru'nun kullandığı 34 UY 5045 plakalı minibüs de alev aldı.

Kazada, otomobil sürücüsü Ali ve eşi Melike Turunç, tanker şoförü Yasin Acer, tır sürücüsü İbrahim ve yanındaki Mehmet Kalmuk ile minibüs sürücüsü Şeref Kuru yanan araçlardan çıkmayı başardı. İbrahim (76) ve Mehmet Kalmuk (82), kazada hafif yaralandı.

Hiç yorum yok: